Coronavirus: Turcia aplică restricţii de circulaţie

Coronavirus: Turcia aplică restricţii de circulaţie

În Turcia au fost sistate sâmbătă toate cursele feroviare intercity şi au fost limitate zborurile interne, în timp ce numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut la aproape 5700 - cu o treime într-o singură zi - şi s-au confirmat 92 de decese provocate de epidemia de COVID-19, informează Reuters.

Directorul general al companiei Turkish Airlines, Bilal Eksi, a precizat că zborurile interne vor face legătura doar între Ankara, Istanbul şi câteva oraşe mari; lista urmează să fie anunţată. Începând de sâmbătă, ora 14.00 GMT, pasagerii vor avea nevoie de aprobarea unui guvernator de provincie

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan le-a cerut vineri concetăţenilor săi să intre în 'carantină voluntară', întreruptă doar pentru cumpărături de strictă necesitate. În cadrul măsurilor de limitare a răspândirii virusului, el a anunţat interzicerea tuturor curselor aeriene internaţionale spre şi dinspre Turcia. Pentru deplasările între oraşe urmează să fie necesară aprobarea unui guvernator, a mai spus şeful statului.

În aceeaşi zi, ministerul de interne a cerut de asemenea populaţiei să rămână acasă. Deplasarea în afara localităţii de domiciliu va fi permisă doar cu adeverinţă medicală, în caz de deces al unui membru de familie apropiat sau pentru cei care nu dispun de cazare.

Ministerul sănătăţii a comunicat, tot vineri, că toate demisiile sunt suspendate pe termen de trei luni pentru întreg personalul din sistemul public şi privat de sănătate, pentru a se asigura necesităţile spitalelor, clinicilor şi altor unităţi medicale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...