Coronavirus: Turcia relaxează lockdown-ul, restricţiile pe timpul nopţii şi în weekend rămân

Coronavirus: Turcia relaxează lockdown-ul, restricţiile pe timpul nopţii şi în weekend rămân

Turcia a ieşit luni din cel mai strict lockdown instituit la nivel naţional pentru a opri răspândirea coronavirusului, dar restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii în cursul săptămânii şi în weekend vor rămâne în vigoare, relatează DPA.

Deşi multe restricţii din timpul zilei sunt relaxate până la 1 iunie, rezidenţii trebuie să stea acasă între orele 21:00 şi 05:00 în timpul săptămânii, precum şi întreg weekendul, cu excepţii precum mersul pe jos către cea mai apropiată piaţă de cumpărat alimente.

Lockdown-ul de 17 zile a fost impus după ce noile infecţii zilnice au depăşit maximum istoric de peste 60.000 în aprilie, în timp ce ritmul vaccinărilor a încetinit.

Ministerul de Interne a declarat că centrele comerciale vor fi deschise în timpul săptămânii, restaurantele şi cafenelele sunt limitate doar la mâncare de luat acasă şi servicii de livrare.

Cinematografele, facilităţile sportive şi barurile rămân închise. Şcolile vor continua cu programele lor de învăţare la distanţă.

Este permisă călătoria între oraşe, cu excepţia orelor de restricţii. Turiştii străini, cu toate acestea, nu se confruntă cu restricţii.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a spus că scopul este reducerea numărului de noi cazuri zilnice sub 5.000 şi de asemenea resuscitarea industriei cruciale a turismului.

Peste 10.500 de noi infecţii au fost raportate în ultimele 24 de ore în ţara de 84 milioane de locuitori. Numărul total de cazuri a trecut de 5,1 milioane de persoane din martie anul trecut, în timp ce bilanţul morţilor este de 44.760.

Aproape 26 de milioane au primit prima doză de vaccin, dar doar 10,9 milioane de persoane sunt complet imunizate cu a doua doză.

Organismul de conducere a fotbalului european UEFA a mutat finala Ligii Campionilor din 29 mai de la Istanbul la Porto din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, iar Formula 1 a anulat Marele Premiu al Turciei stabilit pentru iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA