Coronavirus: Turişti în India, pedepsiţi să scrie de 500 de ori că îşi cer scuze pentru încălcarea restricţiilor

Coronavirus: Turişti în India, pedepsiţi să scrie de 500 de ori că îşi cer scuze pentru încălcarea restricţiilor

Zece turişti străini care făceau o plimbare într-un oraş din nordul Indiei, încălcând restricţiile de circulaţie impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus, au fost obligaţi să scrie că îşi cer scuze...de 500 de ori, a informat luni poliţia locală, citată de DPA.

Neobişnuita pedeapsă a fost dată în contextul în care India a impus o perioadă de izolare de 21 de zile la nivel naţional, care a intrat în vigoare pe 25 martie, locuitorilor fiindu-le permisă părăsirea caselor doar pentru a-şi procura bunuri esenţiale şi medicamente.

Turiştii, din Statele Unite, Australia, Mexic şi Israel, au fost prinşi în timp ce făceau o plimbare pe malul râului Gange, în oraşul Rishikesh, în weekend.

În înregistrările difuzate de mai multe posturi de ştiri se poate vedea cum un poliştist pe nume Vinod Kumar Sharma le aplică turiştilor această pedeapsă neobişnuită.

"Fiecare dintre ei a fost pus să scrie 'nu am respectat regulile de izolare, îmi pare foarte rău' de 500 de ori", a precizat Sharma prin telefon.

"Sunt oaspeţi în ţara noastră, dar încalcă regulile în mod repetat plimbându-se", a precizat el, adăugând că la Rishikesh, un oraş sfânt, extrem de popular în rândul celor care practică yoga, se află în prezent circa 600 de turişti.

Poliţia indiană a recurs la modalităţi neobişnuite de a-i trata pe cei care încalcă măsurile de de izolare, care au mers de la a-i speria cu căşti în forma noului coronavirus, a-i obliga să facă genuflexiuni la a-i ameninţa cu izolarea într-o cameră în care sunt difuzate pe bandă rulantă cântece de la Bollywood.

India, care urmează să extindă perioada de izolare până la 30 aprilie, a înregistrat până în prezent 9.152 de cazuri de COVID-19, dintre care 308 soldate cu decese.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale