Coronavirus: Ucraina va cumpăra 1,8 milioane de doze din vaccinul chinezesc Sinovac

Coronavirus: Ucraina va cumpăra 1,8 milioane de doze din vaccinul chinezesc Sinovac

Ucraina a semnat un contract pentru achiziţionarea a 1,8 milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania chineză Sinovac, a anunţat miercuri administraţia prezidenţială de la Kiev, care aşteaptă ca dozele să ajungă în ţară ''cât mai curând posibil'', potrivit Reuters.

''Am desfăşurat negocieri active, timp de mai multe luni şi am obţinut un rezultat concret'', a transmis preşedintele Volodimir Zelenski.

Potrivit premierului ucrainean Denis Şmigal, primele doze din vaccinul chinezesc ar putea sosi în februarie, în timp ce prima livrare de vaccinuri din schema globală COVAX ar putea ajunge în Ucraina în martie.

O doză de vaccin Sinovac va costa circa 18 dolari, a mai precizat administraţia prezidenţială de la Kiev, menţionând că acest vaccin va fi achiziţionat separat de cele din programul COVAX.

Ucraina, ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, se confruntă din septembrie cu o creştere semnificativă a numărului cazurilor de COVID-19, care au ajuns de la începutul pandemiei la 1.045.348, din care 18.324 de decese. După mai multe lockdown-uri, guvernul de la Kiev a anunţat că începând din ianuarie va înăspri restricţiile antiepidemice, urmând să închidă şcolile, restaurantele, cafenelele, sălile de fitness şi centrele de recreere.

Compania chineză Sinovac este în curs de definitivare a datelor rezultate în urma testelor clinice pentru vaccinul său efectuate şi în alte ţări, printre care Indonezia, Chile, Turcia şi Brazilia, în aceasta din urmă fiind raportată o eficacitate a vaccinului cuprinsă între 50% şi 90%. Doi medici turci au declarat săptămâna aceasta agenţiei Reuters că ar putea fi nevoie de încă cel puţin două săptămâni pentru a trage o concluzie asupra testelor clinice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?