Coronavirus: UE susţine ''măsurile curajoase'' luate de Italia

Coronavirus: UE susţine ''măsurile curajoase'' luate de Italia

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a salutat marţi "măsurile curajoase" luate împotriva noului coronavirus de Italia, pe care s-a declarat gata să o susţină prin "toate mijloacele posibile", relatează AFP.

"Felicităm autorităţile italiene pentru măsurile foarte curajoase pe care le-au luat", a spus comisarul leton, care răspunde de portofoliul economiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Ştim că ele vor pune poporul italian la grea încercare, dar este mai bine să se ia măsuri curajoase acum pentru a proteja cel mai mare număr de persoane posibil împotriva virusului", a adăugat el.

Italienii au fost rugaţi luni seară de guvernul lor să rămână la domiciliu, în virtutea unor măsuri de o amploare fără precedent luate împotriva epidemiei.

Toţi italienii trebuie "să evite deplasările", cu excepţia celor la serviciu, pentru aprovizionare sau pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

Cu peste 9.000 de cazuri şi 463 de morţi, Italia este ţara cea mai afectată din lume după China de Covid-19.

Valdis Dombrovskis a promis să susţină "Italia şi poporul său prin toate mijloacele şi măsurile la dispoziţia noastră", dar fără a intra în detalii.

"Putem rezista la şoc, fundamentele noastre economice sunt solide, economiile noastre îşi vor putea reveni după ce şocul va fi absorbit", a dat el asigurări.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, care a discutat la telefon cu şeful guvernului italian Giuseppe Conte, a cerut marţi echipelor sale "să examineze" instrumentele pe care Bruxellesul "le poate mobiliza pentru a face faţă impactului global al epidemiei de coronavirus asupra economiei".

Şefii de stat şi de guvern ai UE urmează să discute marţi în sistem videoconferinţă, de la 17:00 ora locală (18:00 ora României), despre acţiunile care se impun în contextul epidemiei, atât la nivel sanitar, cât şi economic.

Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, urmează să participe şi ea la videoconferinţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro