Coronavirus: UE trebuie să arate că răspunde la pandemie, care subminează democraţiile (preşedinţi de parlament)

Coronavirus: UE trebuie să arate că răspunde la pandemie, care subminează democraţiile (preşedinţi de parlament)

Uniunea Europeană trebuie să răspundă rapid la nevoile cetăţenilor săi, mobilizând resurse "fără precedent" în faţa pandemiei de COVID-19, care subminează democraţiile continentului, au transmis marţi preşedinţii de parlament din şapte ţări europene, potrivit AFP.

"Gravitatea situaţiei implică, în spiritul de solidaritate care este la fundamentul integrării europene, o mobilizare fără precedent de resurse, în special în zona euro", scriu ei într-un apel adresat liderilor principalelor instituţii ale UE.

"Suntem obligaţi să demonstrăm că Uniunea Europeană şi ansamblul statelor sale membre sunt hotărâte să furnizeze un răspuns concret şi rapid la aşteptările şi nevoile populaţiei", în circumstanţe care "subminează soliditatea însăşi a democraţiilor noastre", adaugă semnatarii, preşedinţii legislativelor din Franţa, Spania, Grecia, Italia, Luxemburg, Portugalia şi Slovenia.

Ei cer de asemenea o întărire a "suveranităţii industriale europene pentru a produce bunurile şi materialele indispensabile în domeniul sănătăţii publice", precum şi "mecanisme de solidaritate" pentru a face faţă mai bine pandemiilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...