Coronavirus: Un district din landul german Saxonia Inferioară nu consideră oportună închiderea unui combinat avicol

Coronavirus: Un district din landul german Saxonia Inferioară nu consideră oportună închiderea unui combinat avicol

Autorităţile locale din landul german Saxonia Inferioară sunt reticente în privinţa închiderii unui combinat avicol din zonă, în pofida apariţiei unui focar de COVID-19 în rândul lucrătorilor, relatează duminică dpa.

''Este o chestiune care ţine de cum consideri necesar. Noi nu am putut identifica o sursă specifică a infecţiei'', a declarat Herbert Winkel, administratorul districtului Vechta din landul Saxonia Inferioară.

El a adăugat că infectarea s-ar fi produs la un depozit de cartoane unde angajaţii se adunau în timpul pauzelor de lucru. ''Dar cadrul de siguranţă şi igienă al companiei este bun'', a afirmat Winkel, precizând că cei afectaţi au contractat virusul probabil în timpul lor liber.

Până în prezent, 66 dintre cei 1.046 de angajaţi ai combinatului avicol Wiesenhof au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Alte 70 de persoane, rude ale celor testaţi pozitiv, se află în carantină, ancheta epidemiologică fiind în desfăşurare.

În urmă cu câteva zile, cel mai mare abator al grupului german Toennies, situat în oraşul Rheda-Wiedenbrueck din vestul ţării, şi-a reluat producţia, după ce depistarea unui focar de coronavirus printre lucrători a dus la reintroducerea măsurilor de izolare pentru sute de mii de locuitori din regiune.

Producţia la abatorul din Rheda-Wiedenbrueck fusese oprită la mijlocul lunii iunie după ce în jur de 1.400 de lucrători au fost depistaţi cu noul coronavirus.

Conform unui acord între guvernul federal şi landuri, Germania va autoriza măsuri de izolare la nivel local în faţa riscului unui al doilea val de epidemie.

Germania a raportat duminică 202 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 201.574, iar cel al deceselor cauzate de această boală la 9.084, conform Institutului Robert Koch. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...