Coronavirus: Un fost şef al spionajului britanic acuză China că a ascuns primele informaţii despre epidemie

Coronavirus: Un fost şef al spionajului britanic acuză China că a ascuns primele informaţii despre epidemie

China a ascuns informaţii vitale despre epidemia provocată de coronavirus, acuză John Sawers, fost şef al serviciului britanic de informaţii externe MI6, citat de Reuters. El a declarat miercuri că Beijingul trebuie să răspundă pentru secretizarea primelor informaţii.

Sawers, care a condus spionajul Regatului Unit din 2009 până în 2014, este de părere că nu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trebuie învinovăţită de dezinformare, ci China.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că va sista finanţarea OMS, deoarece organizaţia a promovat informaţiile falsificate de chinezi.

''Există o furie profundă în America privind suferinţa care consideră ei că ne-a fost impusă tuturor de China, iar China se sustrage de la o mare parte din răspunderea pentru originea virusului, pentru eşecul combaterii iniţiale a acestuia'', a afirmat Sawers la BBC. ''Serviciile secrete au rolul de a obţine informaţii care au fost ascunse de alte state şi alţi actori; a existat o scurtă perioadă, în decembrie şi ianuarie, când chinezii au ascuns într-adevăr asta de Occident'', a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...