Coronavirus: Un fost şef al spionajului britanic acuză China că a ascuns primele informaţii despre epidemie

Coronavirus: Un fost şef al spionajului britanic acuză China că a ascuns primele informaţii despre epidemie

China a ascuns informaţii vitale despre epidemia provocată de coronavirus, acuză John Sawers, fost şef al serviciului britanic de informaţii externe MI6, citat de Reuters. El a declarat miercuri că Beijingul trebuie să răspundă pentru secretizarea primelor informaţii.

Sawers, care a condus spionajul Regatului Unit din 2009 până în 2014, este de părere că nu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trebuie învinovăţită de dezinformare, ci China.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că va sista finanţarea OMS, deoarece organizaţia a promovat informaţiile falsificate de chinezi.

''Există o furie profundă în America privind suferinţa care consideră ei că ne-a fost impusă tuturor de China, iar China se sustrage de la o mare parte din răspunderea pentru originea virusului, pentru eşecul combaterii iniţiale a acestuia'', a afirmat Sawers la BBC. ''Serviciile secrete au rolul de a obţine informaţii care au fost ascunse de alte state şi alţi actori; a existat o scurtă perioadă, în decembrie şi ianuarie, când chinezii au ascuns într-adevăr asta de Occident'', a adăugat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Așa o fi?