Coronavirus: Ungaria a înregistrat cifre record de decese şi de pacienţi conectaţi la ventilatoare

Coronavirus: Ungaria a înregistrat cifre record de decese şi de pacienţi conectaţi la ventilatoare

Ungaria a înregistrat în ultimele 24 de ore 195 de decese de COVID-19, un nou record de la declanşarea pandemiei în această ţară în urmă cu aproape un an, în timp ce numărul pacienţilor conectaţi la ventilatoare a ajuns miercuri 1.167, reprezentând de asemenea un record, relatează EFE.

Potrivit datelor publicate miercuri de autorităţile sanitare, numărul total al deceselor provocate de noul coronavirus în această ţară cu o populaţie de 9,7 milioane de locuitori a ajuns la 17.421, cu o creştere exponenţială a cazurilor de COVID-19.

Potrivit datelor publicate de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), incidenţa deceselor la 100.000 de persoane a ajuns la 168 în ultimele două săptămâni, iar cea a contagierilor la 645.

Aceste cifre plasează Ungaria pe locul trei ca număr de decese asociate COVID-19 din Uniunea Europeană, după Cehia şi Slovacia şi pe locul patru ca număr al noilor contagieri.

Săptămâna trecută, autorităţile sanitare au avertizat că ţara se află într-una dintre cele mai dificile faze ale pandemiei, în ceea ce se consideră deja al treilea val, atribuind această situaţie mai ales răspândiri tulpinii britanice a coronavirusului.

În Ungaria este în vigoare o interdicţie de circulaţie nocturnă, alături de închiderea şcolilor, a magazinelor neesenţiale, localurilor de agrement şi restaurantelor.

Pe de altă parte, 1.397.342 de cetăţeni - 14,4 % din populaţie - au primit prima doză cu unul dintre cele cinci vaccinuri autorizate în ţară.

Ungaria a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a achiziţionat şi a început să administreze vaccinul Sinopharm din China şi cel rusesc Sputnik V, care nu au obţinut autorizaţia responsabililor UE.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”