Coronavirus: Ursula von der Leyen îşi anulează vizita de joi în Grecia

Coronavirus: Ursula von der Leyen îşi anulează vizita de joi în Grecia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri seară că îşi anulează vizita prevăzută joi în Grecia, pentru a se concentra pe răspunsul la pandemia de coronavirus, transmite AFP.

'Dată fiind situaţia în evoluţie în Europa cu privire la COVID-19 şi în acord cu premierul (grec Kyriakos) Mitsotakis, am decis să-mi amân deplasarea la Atena mâine', a comunicat pe Twitter şefa executivului european.

'Mă voi concentra pe lansarea eforturilor de coordonare la nivelul UE anunţate ieri', a adăugat ea.

Ursula von der Leyen urma să se deplaseze la Atena pentru a discuta cu prim-ministrul grec despre situaţia migranţilor şi refugiaţilor la graniţa cu Turcia, a minorilor izolaţi aflaţi pe insulele elene din Egeea, urmând de asemenea să viziteze un centru pentru refugiaţi.

În urma unei videoconferinţe marţi seară între liderii europeni, Ursula von der Leyen a anunţat măsuri pentru coordonarea răspunsurilor la epidemie.

Şefa executivului UE a anunţat flexibilizarea regulilor europene în privinţa ajutoarelor de stat şi a pactului de stabilitate şi creştere. Ea a propus de asemenea crearea unui instrument ce ar permite mobilizarea a până la 25 miliarde de euro în lichidităţi, destinate sistemelor de sănătate, întreprinderilor mici şi mijlocii şi celor mai afectate sectoare din UE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”