Coronavirus: Varianta din Marea Britanie prezintă o rată de mortalitate ''semnificativ mai mare'' (studiu)

Coronavirus: Varianta din Marea Britanie prezintă o rată de mortalitate ''semnificativ mai mare'' (studiu)

O variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, care s-a răspândit în întreaga lume de când a fost descoperită iniţial în Marea Britanie, la sfârşitul anului trecut, prezintă o rată de mortalitate cu 30%-100% mai mare în comparaţie cu tulpinile anterioare, au anunţat miercuri cercetătorii, informează Reuters.

În urma unui studiu care a comparat ratele de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de B.1.1.7, cu cele ale celor infectate cu alte tulpini, oamenii de ştiinţă au constatat spus că noua variantă a prezentat o mortalitate "semnificativ mai mare".

Foto: (c) National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIH/Handout via REUTERS


Varianta B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020, iar de atunci a fost consemnată în peste 100 de ţări.

Această variantă are 23 de mutaţii în codul său genetic - un număr de modificări relativ mare -, iar unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie susţin că B.1.1.7 este cu aproximativ 40%-70% mai contagioasă comparativ cu variantele de coronavirus dominante anterior.

Foto: (c) ANDY RAIN / EPA


În cadrul studiului efectuat în Marea Britanie şi publicat miercuri în British Medical Journal , infecţia cu noua variantă a condus la 227 de decese într-un eşantion de 54.906 pacienţi diagnosticaţi cu boala COVID-19, comparativ cu 141 de decese într-un grup cu acelaşi număr de pacienţi infectaţi cu alte variante de coronavirus.

"Coroborat cu capacitatea sa de a se răspândi rapid, acest lucru face din B.1.1.7 o ameninţare care ar trebui luată în serios", a declarat Robert Challen, cercetător la Universitatea Exeter, coautor al studiului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale