Coronavirus: Vietnamul declară epidemie de COVID-19 la nivel naţional

Coronavirus: Vietnamul declară epidemie de COVID-19 la nivel naţional

Premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc a semnat miercuri un decret pentru a declara epidemie de coronavirus la nivel naţional, relatează Xinhua.

COVID-19 se răspândeşte la nivel naţional, fiind clasificată ca o boală contagioasă Clasa A şi definită ca un grup de "infecţii extrem de periculoase, care se pot transmite foarte rapid şi se pot răspândi pe scară largă cu rate mari de mortalitate", potrivit premierului.

Decretul a fost semnat după ce în Vietnam au fost înregistrate miercuri 212 cazuri de COVID-19.

Pe de altă parte, autorităţile vietnameze au anunţat o listă lungă de interdicţii pentru deţinuţii din închisori, cu reguli privind sinuciderea, homosexualitatea şi tatuajele, a anunţat miercuri presa oficială, citată de dpa.

Deţinuţilor li se va interzice să se radă complet pe cap, dar nu îşi mai pot lăsa nici barbă sau mustaţă. Sinuciderea, auto-vătămarea şi sinuciderea asistată se află de asemenea pe lista cu interdicţii, alături de lovirea, intimidarea, torturarea sau umilirea altora.

Schimburile sau împrumuturile dintre deţinuţi sunt de asemenea interzise, la fel şi angajarea unei persoane să facă munca altui deţinut, să păstreze cărţi sau documente cu un "conţinut nesănătos", referindu-se, se pare, la conţinut împotriva statului, notează dpa.

"Formarea de asociaţii" de orice fel şi practicarea unei religii în afara timpului şi locului prescrise sunt de asemenea interzise, iar homosexualitatea şi tatuajele sunt şi ele interzise.

Lista a fost distribuită de Ministerul Securităţii Publice din Vietnam şi va intra în vigoare începând cu 3 aprilie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...