Coronavirus: Viktor Orban cere puteri extinse pentru guvern pentru a putea combate COVID-19

Coronavirus: Viktor Orban cere puteri extinse pentru guvern pentru a putea combate COVID-19

Premierul ungar Viktor Orban a cerut luni parlamentului să extindă puterile speciale ale guvernului pentru a gestiona pandemia de COVID-19, adăugând că doar vaccinările îi vor putea permite executivului să relaxeze restricţiile introduse în toamna anului trecut, informează Reuters.

''Vrem mai mult decât doar să întoarcem semnul 'Închis' de pe uşa noastră. Vrem să redeschidem economia şi întreaga viaţă civilă'', a declarat Orban în faţa aleşilor ungari.

Şeful executivului de la Budapesta a subliniat că Ungaria are nevoie de vaccinuri mai rapid decât sunt ele disponibile în Uniunea Europeană, fiind necesare importuri de vaccin din Rusia şi China, ca şi din Occident. Un număr de 336.297 persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar 129.339 au primit şi doza de rapel.

Restricţiile introduse în Ungaria în toamna lui 2020 pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au fost prelungite până la 1 martie.

Până luni dimineaţă numărul persoanelor decedate în Ungaria din cauza noului coronavirus a ajuns la 13.752, dintre care 46 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor cu COVID-19 este în prezent de 388.799, dintre care 72.340 numai în capitala Budapesta.

În spitalele ungare sunt internaţi 3.883 de pacienţi cu COVID-19. În carantină oficială la domiciliu se află 20.718 de oameni, iar până acum au fost efectuate 3.388.457 de teste Real Time PCR.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?