Coronavirus: Vladimir Putin le-a dat un bun exemplu ruşilor prin faptul că s-a vaccinat, susţine Kremlinul

Coronavirus: Vladimir Putin le-a dat un bun exemplu ruşilor prin faptul că s-a vaccinat, susţine Kremlinul

Kremlinul a afirmat miercuri că preşedintele rus Vladimir Putin le-a dat un bun exemplu ruşilor prin faptul că s-a vaccinat împotriva COVID-19 şi a anunţat că el va primi a doua doză de vaccin în următoarele trei săptămâni, informează Reuters.

Putin a fost inoculat cu prima doză marţi, însă a refuzat să spună care dintre cele trei vaccinuri ruseşti i-a fost administrat. Nu au fost date publicităţii niciun fel de fotografii sau înregistrări video cu preşedintele rus vaccinat cu prima doză.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că producţia de vaccinuri din Rusia nu a fost suficientă la începutul anului pentru a satisface cererea în regiunile ţării, dar că de atunci producţia a crescut. Cererea de vaccin în Rusia este în creştere, însă nu în mod vertiginos, le-a spus Peskov jurnaliştilor.

"Deşi, desigur, asemenea factori precum vaccinarea preşedintelui (Vladimir Putin - n.r.) constituie un bun exemplu pentru mulţi, mulţi cetăţeni, cel puţin sperăm să fie (un bun exemplu - n.r.)", a continuat Peskov. "Acum încercăm să mărim producţia de vaccin, iar rata de creştere va fi asigurată în lunile următoare şi toate nevoile pe plan intern, care sunt o prioritate absolută, vor fi satisfăcute", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Vladimir Putin a declarat luni că decizia de a se vaccina este strict benevolă pentru ruşi. El a spus că 4,3 milioane de ruşi au fost deja imunizaţi cu două doze de vaccin, că producţia de vaccin pentru uz intern constituie o prioritate şi că această producţie trebuie mărită.

Rusia are o populaţie de circa 144 de milioane de locuitori. Cel mai cunoscut vaccin rusesc este Sputnik V. Moscova a mai aprobat în regim de urgenţă alte două vaccinuri: EpiVacCorona şi CoviVac.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”