Coronavirus/ Arafat: Recomandăm evitarea şi limitarea deplasărilor din zonele afectate către România

Coronavirus/ Arafat: Recomandăm evitarea şi limitarea deplasărilor din zonele afectate către România

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat le-a recomandat, duminică, românilor să evite călătoriile în zonele afectate de infecţia cu coronavirus, dar şi deplasările din zonele cu probleme către România.

El a spus că aceasta este o situaţie temporară.

Arafat a reiterat că un cetăţean român care vine din zonele afectate va intra în carantină sau izolare.

 


"În primul rând, continuăm şi insistăm pe recomandarea noastră ca cetăţenii români se evite călătorie în zonele afectate. În acelaşi timp, reiterăm şi recomandarea ca cetăţenii români aflaţi în zonele efecte afectate să evite deplasarea către România. Această recomandare are un sens - protecţia familiilor lor în România. Dacă se află în zonele afectate deja şi venind aici la bunici, la părinţi, la persoane în vârstă şi aducând riscul de a fi cineva infectat şi să transmită către persoanele respective, nu face decât să pună viaţa acestora în pericol, a celor care sunt dragi lor şi, din acest motiv, noi recomandăm evitarea şi limitarea la maxim a deplasărilor din zonele afectate, indiferent unde sunt ele, către ţară. (...) Şi pentru asta, noi ne adresăm cu această rugăminte şi pun această recomandare de a gândi foarte mult, fiecare persoană, înainte să se deplaseze într-o zonă afectată şi să vină înapoi din zona respectivă sau înainte de a pleca dintr-o zonă afectată către România. Bineînţeles, cetăţenilor români care vin din zonele afectate li se vor aplica clar - şi, bineînţeles, orice cetăţean, nu numai cetăţenilor români - regulile pe care le cunoaşteţi: carantină sau autoizolare", a spus Arafat.

Secretarul de stat a atenţionat asupra faptului că este de domeniul ''penal'' ca o persoană care vine în România să ascundă că a călătorit dintr-o ţară afectată de coronavirus, încălcând astfel legea şi îmbolnăvind şi alte persoane.

"Declararea la graniţă de alte zone decât zonele reale de unde provin poate să fie luată sub incidenţa legii penale ca şi declaraţie falsă şi să se ia măsuri împotriva persoanei care a declarat că a venit din altă zonă. Reamintesc: au fost luate măsuri serioase împotriva celor care nu au respectat măsura de izolare şi au fost aplicate amenzi de până la 20.000 de lei persoanelor care au încălcat regula. Iar dacă o persoană care încalcă regula duce şi la îmbolnăvirea unei alte persoane, se intră sub incidenţa legii penale, bineînţeles, şi se intră la posibilitatea de a fi supusă unei măsuri de privare a libertăţii", a explicat secretarul de stat în MAI. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…