Coronavirus/ Arafat: Toate instituţiile statului sunt preocupate să combată ideile false

Coronavirus/ Arafat: Toate instituţiile statului sunt preocupate să combată ideile false

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, miercuri, că atât instituţiile statului, cât şi grupuri de voluntari încearcă să combată ideile false care sunt răspândite pe reţelele de socializare în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19.

"Toate instituţiile statului sunt preocupate de acest lucru, la toate nivelurile. Toate serviciile noastre de comunicare, la nivelul IGSU, la nivelul DSU, la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, încercăm să combatem, avem şi grupuri de voluntari care încearcă să combată ideile false care sunt răspândite, chiar extrem de agresiv, în reţelele de socializare. Pe lângă asta, vine, bineînţeles, partea de securitate cibernetică", a spus Arafat, în cadrul unei conferinţe organizate la sediul CNCCI de la Ciolpani.

Secretarul de stat a precizat că, totuşi, cea mai importantă metodă este depistarea acestor informaţii false şi combaterea lor, printr-o informare corectă.

"Binenţeles, mai poţi să vezi dacă sunt atacuri concertate, te duci şi explici la operatorul, la responsabilul reţelei de socializare, sunt discuţii cu toate reţelele de socializare, pentru că, dacă vezi că de undeva vine o dezinformare consistentă tot timpul, ei au metode prin care să verifice acest lucru şi să vadă de unde vine", a mai spus Arafat.

Şeful DSU a exemplificat că unul dintre subiectele de dezinformare vizează tentativa de a convinge oamenii să nu respecte regulile în perioada de relaxare.

"Să nu poarte mască (...), am început să avem oameni care spun că tot ce s-a întâmplat până acum e o conspiraţie şi să dăm drumul la totul, deodată. (...) Dacă nu se respectă regulile, este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut", a afirmat Raed Arafat. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria