Coronavirus/ Cîţu: Nu luăm în calcul restricţii; din contră, mă gândesc că putem relaxa

Coronavirus/ Cîţu: Nu luăm în calcul restricţii; din contră, mă gândesc că putem relaxa

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că nu ia în calcul introducerea de noi restricţii în privinţa pandemiei cauzate de noul coronavirus, menţionând că în România numărul de infectări a scăzut sau s-a plafonat şi a amintit că începe campania de vaccinare.

"Din ce am văzut în ultimele zile, numărul îmbolnăvirilor a scăzut sau s-a plafonat, vom vedea ce se întâmplă după, dar avem un guvern care poate să ia decizii imediat şi acesta a fost de fapt scopul nostru, să avem un guvern cât mai repede învestit pentru a putea să ia decizii dacă lucrurile se înrăutăţesc, pentru a da ordonanţe de urgenţă", a spus Cîţu, întrebat dacă se aşteaptă să crească numărul de infectări cu noul coronavirus.

El a mai spus că nu ia în calcul restricţii noi, ci o relaxare.

"Nu luăm în calcul aşa ceva (restricţii - n.r.). Din contră, eu mă gândesc că putem relaxa, mai ales că începem şi această campanie de vaccinare. Din ceea ce vedem în România cu numărul de infectări, plus campania de vaccinare, mă duce gândul că am putea să vorbim despre o relaxare a condiţiilor, nu despre restricţii", a adăugat premierul.

În privinţa numărului de paturi la ATI, el a menţionat că ministrul Sănătăţii va avea o situaţie pe care o va prezenta joi, după ce va prelua mandatul.

Cabinetul Cîţu a fost învestit de Parlament miercuri . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...