Coronavirus/ Măsuri restrictive impuse din nou în Alba Iulia, unde rata de incidenţă este de 3,36

Coronavirus/ Măsuri restrictive impuse din nou în Alba Iulia, unde rata de incidenţă este de 3,36

Activitatea cu publicul a restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul clădirilor este din nou interzisă în Alba Iulia, după ce rata de infectare a depăşit 3 la 1.000 de locuitori, ajungând la 3,36.

Această măsură a fost luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba.

Astfel, începând de joi vor fi permise doar prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

În ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, aceasta este permisă doar pentru persoanele cazate în acestea.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

De asemenea, se interzic organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, precum şi organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise. Totodată, va fi interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Se interzice circulaţia în interiorul oraşului pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Aceleaşi măsuri restrictive vor intra în vigoare şi în comuna Ciugud, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori era miercuri de 4,30, cu 14 cazuri în ultimele două săptămâni.

Măsurile stabilite se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau în funcţie de modificările intervenite în ceea ce priveşte rata de incidenţă.

În ultimele zile, în Alba Iulia rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a fost de peste 3/1.000 de locuitori.

Municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină timp de mai multe săptămâni în lunile noiembrie şi decembrie, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07.

În judeţul Alba, în ultimele 14 zile au fost depistate 634 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, din care 257 în Alba Iulia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”