Coronavirus/ Pacient internat la Spitalul Universitar, transferat cu elicopterul la Craiova

Coronavirus/ Pacient internat la Spitalul Universitar, transferat cu elicopterul la Craiova

Un pacient infectat cu noul coronavirus, aflat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, va fi transferat cu elicopterul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, măsura a fost dispusă având în vedere că a fost atinsă capacitatea maximă de internare pe secţiile de terapie intensivă a pacienţilor în stare gravă infectaţi cu noul coronavirus.

"Pentru îngrijirea şi monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 24 iulie 2020, la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului unui pacient de la Secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti din Bucureşti, respectiv Spitalul Universitar de Urgenţă, către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova", anunţă DSU pe Facebook.

Transportul pacientului, intubat şi ventilat mecanic, se va realiza cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cu echipaj medical UPU-SMURD Bucureşti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro