Coronavirus/Austria: Cel puţin 10.000 de oameni au protestat la Viena împotriva măsurilor anticoronavirus

Coronavirus/Austria: Cel puţin 10.000 de oameni au protestat la Viena împotriva măsurilor anticoronavirus

Cel puţin 10.000 de oameni au manifestat sâmbătă la Viena împotriva măsurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul, cerând între altele demisia guvernului şi denunţând "presa mincinoasă", relatează AFP, EFE şi Reuters.


Foto: (c) /Lisi Niesner/REUTERS


"Cifrele care ne sunt prezentate despre morţi sunt baliverne. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu sunt drepturi", a explicat o femeie care s-a prezentat Gabi, purtând o banderolă cu mesajul "Voi sunteţi boala, noi suntem remediul".


Foto: (c) /Lisi Niesner/REUTERS


Participanţii la manifestaţie, care în majoritate nu purtau mască, au arborat drapele ale Austriei şi nu au respectat distanţa socială. Organizatorii au susţinut că s-au strâns 50.000 de manifestanţi.


Foto: (c) /Lisi Niesner/REUTERS


La miting a luat parte şi fostul vicecancelar Heinz Christian Strache (extrema dreaptă), care nici el nu purta mască anti-coronavirus.

Foto: FLORIAN WIESER/EPA


În paralel a avut loc şi o contramanifestaţie cu participarea militanţilor de extremă stânga, care au denunţat "nebunia anti-măşti". Circa 500 de persoane au luat parte la această contramanifestaţie, potrivit poliţiei.


Foto: (c) /Lisi Niesner/REUTERS


Guvernul cancelarului Sebastian Kurz a decretat la finele anului trecut un al treilea lockdown pentru încetinirea pandemiei, ce a presupus închiderea magazinelor neesenţiale, a centrelor culturale, sălilor de sport şi şcolilor, iar recent un grup de experţi a recomandat menţinerea restricţiilor după data prevăzută pentru ridicarea lor, la 25 ianuarie, în condiţiile în care contaminările nu par să scadă. Duminică urmează să fie anunţate noi măsuri.

Foto: (c) /Lisi Niesner/REUTERS


Austria, care are 8,9 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent de la debutul pandemiei peste 300.000 de cazuri de contaminare şi circa 7000 de decese asociate noului coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante