Coronavirus/Botoşani: Zeci de persoane din Republica Moldova, ce deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat la centre din judeţ

Coronavirus/Botoşani: Zeci de persoane din Republica Moldova, ce deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat la centre din judeţ

Zeci de cetăţeni din Republica Moldova, care deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat anti-COVID-19 la centrele de vaccinare deschise în judeţul Botoşani, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

"Avem informaţii că s-au vaccinat. Nu pot să vă spun exact numărul de persoane, dar sunt persoane cu cetăţenie română şi moldoveană care s-au vaccinat. Acum, că ei nu stau în judeţul Botoşani şi au doar buletinul.... Pe baza acestui buletin s-au vaccinat", a afirmat Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, cetăţenii din Republica Moldova pot intra în România fără a sta în carantină, dacă durata şederii acestora pe teritoriul românesc nu depăşeşte 72 de ore.

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, susţine că vaccinarea cetăţenilor moldoveni care au şi cetăţenie română este perfect legală.

"Dacă sunt cetăţeni români şi se programează pe platforma de vaccinare la un centru de vaccinare din judeţul Botoşani, noi avem şi stoc de vaccinuri şi disponibilitatea să facem acest lucru", a menţionat prefectul. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…