Coronavirus/Botoşani: Zeci de persoane din Republica Moldova, ce deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat la centre din judeţ

Coronavirus/Botoşani: Zeci de persoane din Republica Moldova, ce deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat la centre din judeţ

Zeci de cetăţeni din Republica Moldova, care deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat anti-COVID-19 la centrele de vaccinare deschise în judeţul Botoşani, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

"Avem informaţii că s-au vaccinat. Nu pot să vă spun exact numărul de persoane, dar sunt persoane cu cetăţenie română şi moldoveană care s-au vaccinat. Acum, că ei nu stau în judeţul Botoşani şi au doar buletinul.... Pe baza acestui buletin s-au vaccinat", a afirmat Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, cetăţenii din Republica Moldova pot intra în România fără a sta în carantină, dacă durata şederii acestora pe teritoriul românesc nu depăşeşte 72 de ore.

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, susţine că vaccinarea cetăţenilor moldoveni care au şi cetăţenie română este perfect legală.

"Dacă sunt cetăţeni români şi se programează pe platforma de vaccinare la un centru de vaccinare din judeţul Botoşani, noi avem şi stoc de vaccinuri şi disponibilitatea să facem acest lucru", a menţionat prefectul. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă