Coronavirus/Botoşani: Zeci de persoane din Republica Moldova, ce deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat la centre din judeţ

Coronavirus/Botoşani: Zeci de persoane din Republica Moldova, ce deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat la centre din judeţ

Zeci de cetăţeni din Republica Moldova, care deţin şi cetăţenie română, s-au imunizat anti-COVID-19 la centrele de vaccinare deschise în judeţul Botoşani, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

"Avem informaţii că s-au vaccinat. Nu pot să vă spun exact numărul de persoane, dar sunt persoane cu cetăţenie română şi moldoveană care s-au vaccinat. Acum, că ei nu stau în judeţul Botoşani şi au doar buletinul.... Pe baza acestui buletin s-au vaccinat", a afirmat Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, cetăţenii din Republica Moldova pot intra în România fără a sta în carantină, dacă durata şederii acestora pe teritoriul românesc nu depăşeşte 72 de ore.

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, susţine că vaccinarea cetăţenilor moldoveni care au şi cetăţenie română este perfect legală.

"Dacă sunt cetăţeni români şi se programează pe platforma de vaccinare la un centru de vaccinare din judeţul Botoşani, noi avem şi stoc de vaccinuri şi disponibilitatea să facem acest lucru", a menţionat prefectul. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”