Coronavirus/Franţa: Inspectoratul General al Poliţiei va investiga cu toată atenţia un incident cu presupusă motivaţie rasistă, promite Christophe Castaner

Coronavirus/Franţa: Inspectoratul General al Poliţiei va investiga cu toată atenţia un incident cu presupusă motivaţie rasistă, promite Christophe Castaner

Inspectoratul General al Poliţiei Naţionale a Franţei (IGPN) va investiga un incident cu presupusă motivaţie rasistă în care au fost implicaţi ofiţeri de poliţie în zona Ile-Saint-Denis de lângă Paris, a anunţat luni ministrul francez de interne Christophe Castaner, în condiţiile în care tensiunile continuă să mocnească în suburbii, informează Reuters.

"O înregistrare video cu o intervenţie a poliţiei în sectorul Ile-Saint-Denis a provocat o indignare legitimă", a scris Castaner luni dimineaţa pe contul său de Twitter . "Se va investiga cu toată atenţia acest caz. IGPN a fost alertat. Rasismul nu-şi are locul în cadrul forţelor de poliţie ale Republicii" franceze, a subliniat ministrul de interne.

Restricţiile severe impuse asupra deplasărilor în spaţiul public ordonate de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a încetini epidemia de coronavirus au exacerbat tensiunile sociale adânci din zonele de locuinţe cu venituri mici de lângă capitala franceză.

Ciocniri violente au izbucnit săptămâna trecută între tineri şi poliţie în mai multe asemenea zone de lângă Paris, precum şi în alte zone din Franţa, precum Roubaix în nord.

În Franţa s-au depus mai multe plângeri privind violenţa poliţienească sau măsuri discriminatorii de la introducerea izolării stricte, pe 17 martie.

Suburbiile franceze - zone cu imobile înalte, situate la periferia marilor oraşe - sunt de mult timp locuri de declanşare a tulburărilor din motive sociale şi economice. În 2005, tulburările au durat trei săptămâni după ce doi tineri care fugeau de poliţie au fost ucişi într-o suburbie din nordul Parisului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…