Coronavirus/Israel: Doar două cazuri de miocardită în rândul adolescenţilor din grupa 12-15 ani vaccinaţi cu "booster"

Coronavirus/Israel: Doar două cazuri de miocardită în rândul adolescenţilor din grupa 12-15 ani vaccinaţi cu "booster"

Doar două cazuri de miocardită au fost raportate în Israel în rândul celor aproximativ 44.000 de adolescenţi din grupa de vârstă 12-15 ani care au primit a treia doză a vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de Reuters.

Inflamaţiile cardiace dezvoltate de doi adolescenţi de sex masculin au constat în forme uşoare ale acestei afecţiuni, a precizat ministerul israelian.

Studiile medicale au arătat că deşi vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech creşte uşor riscul de miocardită, acest risc este mai mare în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Israel a jucat un rol principal în rândul statelor care au studiat efectele vaccinurilor anti-COVID-19, fiind totodată ţara cu cea mai rapidă campanie de vaccinare cu două doze a populaţiei sale în 2021 şi una dintre primele ţări din lume care au început să administreze doze "booster".

În prezent, Israelul administrează cea de-a patra doză a vaccinului Pfizer-BioNTech persoanelor de peste 60 de ani, angajaţilor din sectorul medical şi pacienţilor cu imunitate compromisă.

Datele medicale anunţate de Israel sunt urmărite cu mare atenţie de alte ţări, inclusiv de Statele Unite, unde Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat luni utilizarea celei de-a treia doze a vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii din grupa de vârstă 12-15 ani.

Un comitet de consilieri din cadrul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite se va întruni miercuri pentru a discuta despre dozele "booster" administrate tinerilor din această grupă de vârstă.

Aproximativ 60% dintre cei 9,4 milioane de locuitori din Israel sunt deja vaccinaţi cu schemă completă, aproape exclusiv cu vaccinul Pfizer-BioNTech, ceea ce înseamnă că ei au primit fie trei doze de vaccin, fie se află în intervalul de şase luni după vaccinarea cu doza a doua.

Ministerul Sănătăţii şi-a modificat miercuri regulamentul privind testarea şi carantina, într-un efort conceput pentru a proteja populaţiile vulnerabile într-o perioadă în care numărul noilor infectări, cauzate mai ales de varianta Omicron a noului coronavirus, a crescut.

Bilanţul infectărilor zilnice a atins marţi un nou record în această ţară, după ce autorităţile israeliene au anunţat aproape 12.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au precizat că se aşteaptă ca acest număr să crească şi mai mult în săptămânile viitoare. Numărul spitalizărilor a crescut la rândul său, dar într-un ritm mult mai scăzut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale