Coronavirus/Israel: Premierul Bennett, în autoizolare după ce fiica sa a fost testată pozitiv

Coronavirus/Israel: Premierul Bennett, în autoizolare după ce fiica sa a fost testată pozitiv

Premierul israelian Naftali Bennett a intrat în carantină duminică, în aşteptarea rezultatului la testul PCR de COVID-19, după ce fiica sa în vârstă de 14 ani a fost testată pozitiv la noul coronavirus, a anunţat biroul prim-ministrului israelian, transmite Reuters.

După ce a aflat de rezultatul testului fiicei sale, Bennett a plecat de la reuniunea săptămânală de cabinet şi s-a dus acasă.

Contaminarea fiicei lui Bennett - care a fost vaccinată împotriva COVID-19, a precizat biroul premierului - vine pe fondul unei răspândiri cu repeziciune a infecţiilor cu coronavirus în Israel, cauzată de deosebit de contagioasa "variantă Omicron".

Biroul premierului nu a dezvăluit dacă adolescenta a fost infectată cu varianta Omicron sau cu Delta.

Înainte de şedinţa de cabinet, Bennett, care s-a vaccinat cu o "doză booster" pe 20 august, precum şi alţi membri ai guvernului lui au făcut teste antigen rapide, la care au primit rezultate negative.

Bennett şi-a atras critici după ce soţia şi copiii săi au fost în vacanţă în străinătate mai devreme în decembrie, în pofida apelurilor sale către israelieni de a contribui la îngrădirea Omicron prin anularea planurilor de călătorie în afara ţării. Ulterior, guvernul său a aprobat măsuri de interzicere a călătoriilor israelienilor în majoritatea ţărilor. Aceste măsuri au fost precedate de interzicerea intrării străinilor în Israel, aminteşte Reuters.

Cel mai nou bilanţ al pandemiei anunţat de autorităţile israeliene a indicat raportarea a 1118 cazuri de infectare cu Omicron, acest număr dublându-se de la o zi la alta.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante