Coronavirus/Omicron: Canada ridică interdicţia pentru călătorii din ţările africane

Coronavirus/Omicron: Canada ridică interdicţia pentru călătorii din ţările africane

Canada a anunţat vineri ridicarea interdicţiei de intrare pe teritoriul său, impusă călătorilor provenind din zece ţări africane după apariţia variantei Omicron, precum şi accelerarea screening-ului într-un moment în care creşterea cazurilor de infectare ar putea să copleşească rapid spitalele, transmite AFP.

Începând de duminică, călătorii din Nigeria, Malawi, Egipt, Botswana, Eswatini (fostul Swaziland), Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe vor putea să intre în Canada, a anunţat la o conferinţă de presă ministrul sănătăţii Jean-Yves Duclos.

Ministrul a recunoscut că interdicţia, anunţată la sfârşitul lunii noiembrie, a fost o decizie controversată şi a subliniat că măsura nu mai este necesară deoarece varianta Omicron se răspândeşte acum printre canadieni.

Aproximativ 350 de cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost detectate până în prezent în 11 din cele 13 provincii şi teritorii canadiene, conform declaraţiilor oficiale.

"Dacă varianta Omicron înlocuieşte varianta Delta, numărul cazurilor ar putea copleşi sistemul de îngrijire a sănătăţii într-un timp foarte scurt", a estimat dr. Theresa Tam, care administrează sănătatea publică în Canada.

În plus, Ottawa va reintroduce, începând de luni, cerinţa unui rezultat negativ la testul PCR pentru călătorii care părăsesc ţara, făcut cu mai puţin de 72 de ore înainte.

Peste 5.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19 au fost raportate în medie în ultima săptămână în Canada, o creştere cu 45% faţă de săptămâna precedentă.

La începutul acestei săptămâni, guvernul canadian şi-a sfătuit cetăţenii să nu călătorească în străinătate . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?