Coronavirus/OMS: Donaţi 7 dolari pentru un vaccin anti-COVID-19 pentru a contribui la încheierea pandemiei

Coronavirus/OMS: Donaţi 7 dolari pentru un vaccin anti-COVID-19 pentru a contribui la încheierea pandemiei

Oamenii din lumea întreagă sunt încurajaţi să doneze 7 dolari pentru o doză de vaccin anti-COVID-19, în cadrul unei iniţiative coordonate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ce prevede strângerea de fonduri suplimentare pentru dispozitivul internaţional COVAX, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus, informează Reuters.

Lansând campania "Go Give One", miercuri, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că noua iniţiativă va permite oricărei persoane din lume care doreşte "să ia parte la vaccinarea populaţiei mondiale să participe la acest lucru printr-o simplă donaţie" şi, în timp, să contribuie la încheierea pandemiei de COVID-19.

OMS estimează că suma de 7 dolari va acoperi costurile legate de cumpărarea şi livrarea unei doze de vaccin pentru o persoană care trăieşte într-o ţară cu venituri mici.

Campania vizează, totodată, obţinerea de fonduri de la companii ai căror angajaţi şi clienţi fac la rândul lor astfel de donaţii.

"Cea mai bună cale pentru a ieşi din această pandemie este de a obţine vaccinuri pentru toată lumea, începând cu angajaţii din domeniul medical şi pentru persoanele cele mai vulnerabile din lume", a declarat directorul general al OMS.

Campania urmează să fie lansată treptat în ţările lumii pe parcursul acestui an, începând cu Marea Britanie, Statele Unite, Israel şi Kenya. Iniţiativa este sprijinită de organizaţii de caritate şi companii internaţionale şi beneficiază deja de o platformă online proprie, care poate fi accesată la adresa www.gogiveone.org .

Dispozitivul COVAX intenţionează să asigure 2 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru ţările sărace până la sfârşitul anului 2021. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență