Coronavirus/Regatul Unit: Ministrul sănătăţii a fost testat pozitiv, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor

Coronavirus/Regatul Unit: Ministrul sănătăţii a fost testat pozitiv, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor

Ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv la COVID-19, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor în Anglia, relaxare ce îngrijorează din cauza creşterii numărului de contaminări cu varianta Delta, informează AFP.

"Mă simţeam un pic ameţit ieri seara, aşa că mi-am făcut un test antigen în această dimineaţă şi el s-a dovedit pozitiv. Prin urmare, mă izolez acum acasă împreună cu familia mea până când voi obţine rezultatul unui test PCR", a explicat Sajid Javid într-o înregistrare video postată pe Twitter.

Javid este vaccinat complet şi asigură că simptomele lui sunt "foarte uşoare".

Ministrul a susţinut luni după amiaza, fără mască, un discurs în Camera Comunelor, pentru a confirma ridicarea majorităţii restricţiilor legate de coronavirus în Anglia, începând din 19 iulie, inclusiv portul obligatoriu al măştii şi distanţarea socială.

El a revenit a doua zi în camera inferioară a parlamentului pentru a răspunde la întrebările deputaţilor.

Guvernul britanic justifică această apropiată etapă majoră de relaxare a restricţiilor prin succesul campaniei de vaccinare lansată în decembrie, care a permis ca două treimi dintre adulţi să fie pe deplin vaccinaţi şi care "a slăbit" legătura între boală, spitalizări şi decese, permiţând sistemului public de sănătate să facă faţă.

Cu toate acestea, numărul de contaminări continuă să crească, din cauza contagiozităţii puternice a variantei delta, ultramajoritară în Regatul Unit. Această ţară a înregistrat vineri 50.000 de cazuri într-o singură zi, un record din ianuarie.

Regatul Unit este una dinte ţările din Europa cele mai lovite de COVID-19, care a făcut aici peste 128.500 de morţi.
În înregistrarea video postată sâmbătă pe Twitter, Sajid Javid îi încurajează pe cei care nu au primit a doua doză de vaccin să o facă "imediat ce este posibil" şi să se testeze în caz de simptome sau de contact cu o persoană testată pozitiv.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor