Coronavirus/Republica Cehă: Cel mai mare număr de infectări zilnice de la jumătatea lui martie

Coronavirus/Republica Cehă: Cel mai mare număr de infectări zilnice de la jumătatea lui martie

Autorităţile din Republica Cehă au anunţat marţi un număr de 14.539 de cazuri zilnice noi de contaminare cu noul coronavirus, cel mai mare bilanţ în 24 de ore de la jumătatea lunii martie a.c. şi apropiat de recordul absolut înregistrat în ianuarie, relatează Reuters.

Premierul în exerciţiu Andrej Babis a respins impunerea unui lockdown sau a altor restricţii similare, în pofida creşterii constante a cazurilor din ultimele săptămâni, susţinând că vaccinarea este calea de a ţine sub control noul val pandemic.

În Republica Cehă s-au vaccinat cu schema completă până la 9 noiembrie 6,14 milioane de persoane, dintr-o populaţie de 10,7 milioane.

Cu 58,7% din populaţie vaccinată complet, această ţară este sub media Uniunii Europene de 64,6%, potrivit Centrului european pentru prevenţia şi controlul bolilor.

Numărul spitalizărilor a crescut la 3.295, dintre care 462 de persoane sunt internate la terapie intensivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…