Coronavirus:Ministrul austriac de externe, testat pozitiv pentru COVID-19 după o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE

Coronavirus:Ministrul austriac de externe, testat pozitiv pentru COVID-19 după o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE

Ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi se află în carantină la domiciliu fără simptome, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei austriece, relatează Reuters şi EFE.

"Există suspiciuni că Schallenberg s-ar fi putut contamina luni la o reuniune a Consiliului Afaceri Externe la Luxemburg", a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului austriac de Externe, adăugând totuşi că acesta nu prezintă simptome şi a fost testat în urma unei măsuri de rutină.

Omoloaga sa belgiană Sophie Wilmes a anunţat vineri că a intrat în autoizolare prezentând simptome suspecte de contaminare cu SARS-CoV-2 după ce a participat la aceeaşi reuiune, notează Reuters.

Schallenberg a asistat de asemenea la o şedinţă a guvernului austriac miercuri, dar membrii cabinetului au purtat măşti faciale, a indicat reprezentanta MAE austriac.

În consecinţă, şeful diplomaţiei austriece a trebuit să-şi suspende deplasările în străinătate preconizate pentru săptămâna viitoare în Regatul Unit, Danemarca, Grecia şi Cipru.

Angajaţii MAE austriac care au intrat în contact cu Schallenberg au fost anunţaţi în legătură cu testul pozitiv al ministrului şi vor fi supuşi unui test PCR.

Cabinetul de miniştri austriac a trecut prin emoţii în urmă cu mai puţin de două săptămâni când unui coleg apropiat cancelarului Sebastian Kurz i-au fost depistate rezultate pozitive la COVID-19.

"Ca măsură de precauţie, toţi membrii guvernului vor fi testaţi sâmbătă", a anunţat purtătoarea de cuvânt citată.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”