Corpul de Control al premierului: Contractul de promovare a brandului turistic la B'ESTFEST 2011, atribuit ilegal

Corpul de Control al premierului: Contractul de promovare a brandului turistic la B'ESTFEST 2011, atribuit ilegal

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a atribuit ilegal contractul de promovare a brandului turistic național cu ocazia festivalului B'ESTFEST din anul 2011, potrivit concluziilor unui raport al Corpului de Control al premierului finalizat în iunie 2015. Contractul de prestări servicii, în valoare de 695.021 de lei, a fost încheiat cu societatea Emagic Concerts SRL pe 27 iunie 2011.

"Membrii comisiei de negociere (...) au admis oferta depusă de societatea Emagic Concerts SRL, deși aceasta nu conținea documentele solicitate de autoritatea contractantă în documentația descriptivă referitoare la capacitatea societății de a presta servicii de publicitate. Admiterea ofertei finale depusă de societatea Emagic Concerts SRL în condițiile în care aceasta era incompletă și încheierea contractului de servicii (...) au avut drept consecință crearea unui avantaj patrimonial societății Emagic Concerts SRL, în sumă totală de 695.021 de lei", se precizează în raport.

În urma verificărilor s-a mai constatat că bugetul de servicii de promovare a fost stabilit în realitate de societatea Emagic Concerts SRL, prin propunerea de parteneriat, iar devizul estimativ a fost fundamentat pe aceeași propunere de parteneriat.

Corpul de Control al premierului a mai constatat că singurul contract de publicitate și promovare încheiat în nume propriu de societatea Emagic Concerts SRL în anul 2011 a fost cel cu MDRT. În plus, în procesul verbal de recepție încheiat după eveniment au fost consemnate date nereale, în sensul că materialele publicitare apăreau ca livrate integral, deși unele nu au ajuns în posesia beneficiarului.

În raport se mai menționează că a fost sesizată Direcția Națională Anticorupție cu privire la faptele care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 SURSE Premierul a cerut Ministerului de Finanțe o grilă de impozitare a pensiilor speciale