Corpurile adepților unui cult religios din Kenya, care au murit de foame „pentru Isus“, au organe interne lipsă

Corpurile adepților unui cult religios din Kenya, care au murit de foame „pentru Isus“, au organe interne lipsă

Autopsiile cadavrelor găsite în gropi comune, legate de un cult religios din Kenya, au dezvăluit organe dispărute și au ridicat suspiciuni de recoltare forțată. Achetatorii se pregătesc nouă rundă de exhumări, în zilele ce urmează.

Gropile comune din pădurea Shakahola FOTO Twitter

Gropile comune au fost găsite luna trecută, în apropierea orașului Malindi, de pe coasta Oceanului Indian. Descoperirea, care a șocat întreaga țară a fost numită „masacrul pădurii Shakahola”, scrie The Guardian.

Foști adepți ai lui Paul Nthenge Mackenzie

Poliția crede că majoritatea cadavrelor aparțin adepților autoproclamatului pastor Paul Nthenge Mackenzie, care este acuzat că le-a ordonat acestora să moară de foame „pentru a-l întâlni pe Isus”.

În timp ce foametea pare a fi principala cauză a morții, unele dintre victime – inclusiv copii – au fost sugrumate, bătute sau sufocate, potrivit medicului legist șef al guvernului, dr. Johansen Oduor.

Documentele depuse luni la instanță aduc dovezi cum că unora dintre cadavre le-au fost prelevate organe. Polițiștii susțin acum că există suspiciunea ca oamenii să fi fost victimele unor recoltări forțate.

Rapoartele postmortem au stabilit organe dispărute la unele dintre corpurile victimelor care au fost exhumate”, a declarat inspectorul șef Martin Munene, într-o declarație pe propria răspundere, depusă la o instanță din Nairobi.

Se crede că ar fi vorba despre comerț cu organe ale corpului uman, ce a fost bine coordonat, implicând mai multe persoane, a spus el, fără a oferi detalii despre suspectul trafic.

Munene a spus că Ezekiel Odero, un teleevanghelist de mare profil, care a fost arestat luna trecută în legătură cu același caz și i s-a acordat o cauțiune joi, a primit „tranzacții uriașe în numerar”. Se presupune că de la adepții lui Mackenzie, care și-au vândut proprietatea la cererea liderului sectului.

Tribunalul din Nairobi a ordonat autorităților să înghețe peste 20 de conturi bancare, ce i-ar aparține lui Odero, pentru o perioadă de 30 de zile.

Peste o sută de victime

Până acum, au fost confirmate 112 morți, a declarat marți ministrul de interne, Kithure Kindiki, după ce a sosit la Malindi pentru a supraveghea reluarea exhumărilor. Acestea fuseseră suspendate săptămâna trecută, din cauza vremii nefavorabile.

Eforturile de căutare și salvare a persoanelor suspectate că s-ar ascunse în desișuri și tufișuri au fost în desfășurare”, a spus Kindiki.

Totodată, au apărut întrebări cu privire la modul în care Mackenzie a reușit să evite aplicarea legii, în ciuda unui istoric de extremism și a cazurilor juridice anterioare.

Fostul șofer de taxi s-a predat pe 14 aprilie, după ce poliția a intrat, pentru prima dată, în pădurea Shakahola, unde au fost găsite acum 30 de gropi comune.

Procurorii cerut reținerea lui Mackenzie, care a fondat biserica Good News International în 2003, pentru încă 90 de zile până la finalizarea anchetelor. Judecătorul Yusuf Shikanda a declarat că se va pronunța asupra cererii, în decursul zilei de miercuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”