Coșmarul familiei Furdui, rămasă fără șapte copii în Germania, a luat sfârșit. Toți copiii se întorc lângă părinți

Coșmarul familiei Furdui, rămasă fără șapte copii în Germania, a luat sfârșit. Toți copiii se întorc lângă părinți

Familia Furdui, rămasă fără cei șapte copii, luați în aprilie 2021 de Protecția Copilului din Germania, va fi reîntregită. Autoritățile germane au decis ca Lea (cea mai mică), ultimul copil rămas în custodia Jugendamt, să se întoarcă în familie.

Familia Furdui se reîntregește. Și ultimul copil rămas în custodia autorităților se întoarce acasă

O veste minunată! Dumnezeu este Mare, iar binele învinge întotdeauna! Familia Furdui reîntregită definitiv! Micuța Leea, ultimul copil rămas în custodia Jugendamt, va veni definitiv acasă, iar părinții vor primi custodia sa. Au fost clipe grele, multe discuții pe toate palierele, rezoluții, proteste, unitatea românilor, credință și rugăciune. Toate acestea au făcut ca în final procesul pentru Leea Furdui să fie câștigat astăzi”, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, deputatul liberal Ben Oni Ardelean, care s-a implicat în cazul familiei Furdui.

Mătușa copiilor, Paraschiva Bloju, a declarat pentru „Adevărul” că decizia de reîntregire a familiei Furdui a provocat o bucurie greu de descris în cuvinte.

„La procesul care a avut loc astăzi s-a decis că Leea revine de sâmbătă complet în familie și părinții vor primi ulterior și custodia. Deci se încheie, să zic așa, lungul șir de suferințe. Încă nu au custodia pentru toți copiii. Sper că urmează în curând, dar da, e o veste bună. Pot să vă spun că astăzi prima senzație a fost să ies în stradă și să strig de bucurie. Apoi, am avut un moment în care pur și simplu am plâns, tot de bucurie. A fost multă durere. Foarte multă durere”, a declarat Paraschiva Bloju pentru „Adevărul”.

„I se poate întâmpla oricui”

Mătușa copiilor luați de lângă familie timp de aproape doi ani le-a recomandat românilor care sunt în Germania și au copii să fie foarte atenți pentru că „familia Furdui nu a fost cu nimic mai rea sau n-a făcut nimic grav și i se poate întâmpla oricui”.

„Să fie vigilenți, pentru că oricui i se poate întâmpla. Este un sistem care nu ține cont de familie și care imediat abia așteaptă să intervină. Nu este un sistem benefic familiilor, și nici copiilor. Pot să spun că acești copii au trecut prin multe suferințe. Nu este deloc frumos și bine ca un copil să ajungă în sistemul de protecție și la un cămin”, a mai declarat Paraschiva Bloju pentru „Adevărul”.

Cum a început coșmarul familiei Furdui

Drama familiei Furdui, mutată în 2012 din Spania în Germania, a început după ce copilul cel mare, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă.

„În retrospectivă, David însuși spune că era într-o stare proastă în perioada respectivă de lockdown. Era furios și frustrat și a exagerat declarațiile făcute în fața asistentei sociale a școlii. El nu a văzut niciodată că părinții săi i-au bătut pe frații și surorile sale”, spune acum mătușa copiilor.

Protecţia Copilului a descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni „extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”.

Potrivit Paraschivei Bloju, nici înaintea preluării copiilor, nici ulterior părinţii nu au fost supuşi unei anchete a Poliţiei care să stabilească dacă copiii au fost abuzaţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”