COSR: Covaliu - Vom face demersurile pentru ca Gheorghiță Ștefan să intre în posesia medaliei și a drepturilor sale

COSR: Covaliu - Vom face demersurile pentru ca Gheorghiță Ștefan să intre în posesia medaliei și a drepturilor sale

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat marți că va face demersurile necesare pentru ca luptătorul Gheorghiță Ștefan, care va primi, după opt ani, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, să intre în posesia acesteia și a drepturilor care îi revin.

"A durat atât (n.r.—opt ani) pentru că este o procedură a Comitetului Olimpic Internațional, se merge cu studierea probelor cu două ediții ale Jocurilor Olimpice în urmă. Au fost nenumărate cazuri. Acum s-a întâmplat la lupte libere cu sportivul Gheorghiță Ștefan. El a terminat pe locul 4, iar sportivul de pe locul 2 a fost descalificat și normal că regulamentul și-a urmat cursul firesc. Zilele următoare vom face demersurile necesare pentru ca sportivul nostru să intre în posesia medaliei și a drepturilor care decurg în urma acestei performanțe", a spus Covaliu.

Luptătorul român Gheorghiță Ștefan va primi, după opt ani, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, după ce uzbekul Soslan Tighiev, cel care îl învinsese în meciul decisiv, a fost găsit dopat și a fost deposedat de medalie.

Noul președinte al COSR a menționat că dorește să aibă întâlniri cu toți oamenii de sport care pot ajuta în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020. "Azi am discutat cu domnul Florin Bercean, antrenorul lotului de judo feminin, și acum cu domnul Bellu și doamna Bitang. Vreau să vorbesc cu toți oamenii de sport care pot aduce un plus. Pentru că împreună vom putea face ceea ce ne dorim toți. Eu îmi doresc să obținem cât mai multe medalii la Tokyo, dar cel mai mult vreau să ajungem acolo ca o echipă, să fim un grup unit profesionist compus din sportivi bine pregătiți și antrenori care știu ce au de făcut", a adăugat el.

Întrebat dacă îi poate convinge pe Octavian Bellu și Mariana Bitang să se întoarcă la conducerea lotului feminin de gimnastică, Mihai Covaliu a răspuns: "Nu îmi doresc ca ei să se răzgândească, nu ăsta este scopul. Scopul este să facem ce este mai bine pentru a avea din nou performanțe și a pune lucrurile pe drumul corect".

Președintele COSR, Mihai Covaliu, ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, și cvadruplul campion olimpic Ivan Patzaichin au participat, marți, la o oră de educație fizică și sport alături de studenți de la Universitatea Politehnică.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Adrian Drăguț, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Lui Băsescu i-a fost tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a început să enumere premieri din UE care s-au pus în slujba lui Putin

5 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore