Costa Rica - Germania. Fosta campioană mondială din 2014 părăsește pentru a doua oară consecutiv competiția încă din faza grupelor

Costa Rica - Germania. Fosta campioană mondială din 2014 părăsește pentru a doua oară consecutiv competiția încă din faza grupelor

Multipla campioană mondială, Germania, părăsește pentru a doua oară consecutiv această competiție, după triumful din 2014.

Costa Rica - Germania 2-4. Foto EPA

A fost un final nebun în grupa E, acolo unde toate cele 4 naționale au pornit cu șanse la calificare. Deși nu le dădea nimeni nicio șansă înainte de Mondial, sau după partida cu Spania, pe care au pierdut-o cu scorul de 6-2, jucătorii din Costa Rica i-au învins pe japonezi cu scorul de 1-0. Joi seară, ambele echipe aveau nevoie de o victorie pentru a fi sigure de calificarea din grupe.

Germania a deschis rapid scorul prin Gnabry în minutul 10. În repriza secundă Costa Rica a produs surpriza reușind să revină pe tabela prin reușita lui Tejeda din minutul 58 și autogolul lui Neuer, 12 minute mai târziu. Spectaculos, dar la acest scor și cu Japonia aflată la conducerea jocului în partida cu Spania, principalele favorite ale grupei E, Spania și Germania erau eliminate.

Nemții și-au revenit rapid și au restabilit egalitatea prin Havertz. Cu doar cinci minute înainte de final, Havertz a reușit dubla. Fullkrug a închis tabela la scorul de 4-2, însă această victorie nu le-a fost de ajuns nemțiilor după ce ibericii s-au încurcat cu Japonia și au pierdut cu scorul de 2-1.

De 4 ori campioană mondială, Germania nu reușește să treacă de grupe și termină pe locul 3, la egalitate de puncte cu Spania, dar cu un golaveraj mai slab. Este al doilea Mondial consecutiv pentru germani la care sunt eliminați încă din faza grupelor. La Mondialul din Rusia, din 2018, Germania termina pe ultimul loc într-o grupă din care mai făceau parte Suedia, Mexic și Coreea de Sud.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria