Costache: Tânărul cu coronavirus are o uşoară faringită; rămâne internat 14 zile

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi, că tânărul depistat cu coronavirus prezintă o formă uşoară de faringită, pentru care primeşte tratament simptomatic, menţionând că acesta va rămâne internat 14 zile la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş".

"Tânărul este foarte puţin simptomatic, are o uşoară faringită, pentru a fi mai clar, are o uşoară roşeaţă în gât. Pentru asta, evident, rămâne în izolare la 'Matei Balş' timp de 14 zile şi i se va acorda tratament simptomatic împotriva durerii, antiinflamator", a afirmat Costache la B1 TV.

Costache a spus că la nivel naţional sunt 189 de persoane în carantină, dintre care 123 sunt din Gorj, persoanele care au intrat în contact fie cu pacientul zero - italianul, fie cu pacientul unu - tânărul internat la "Matei Balş".

Ministrul Sănătăţii a explicat că tânărul a fost depistat pozitiv la coronavirus chiar dacă nu a intrat în contact cu italianul bolnav prin faptul că virusul rămâne activ pe suprafeţe mult timp.

"Ne putem păzi foarte bine de acest virus. Acest virus are capacitatea de a rezista pe suprafeţe undeva la 9-14 zile. Este foarte important să ne spălăm pe mâini foarte des, să folosim gelurile dezinfectate şi să evităm să ne atingem faţa. Aşa se explică că probabil tânărul a atins o suprafaţă pe care o atinsese italianul", a precizat Costache.

El a mai menţionat că izolarea la domiciliu se aplică tuturor persoanelor care vin din zonele de risc, cum ar fi Veneto şi Lombardia şi sunt puse în carantină persoanele care vin din focarele de infecţie cum ar fi zona din China şi din cele 11 localităţi din Italia.

"Avem 189 în carantină pe teritoriu, din care 123 sunt numai din Gorj. Majoritatea sunt persoanele care au fost în contact fie cu pacientul zero, cu italianul, fie cu pacientul 1 - tânărul internat. (...) Vă explic de ce să nu intrăm în panică. Împreună cu pacientul infectat au stat în casă 7 persoane care la test au ieşit negative şi toţi vor fi carantinaţi", a spus Costache.

El a adăugat că persoanele în vârstă sunt mai susceptibile să facă o formă mai gravă atunci când contactează virusul. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri