Costin (BNS): Sunt convins că manifestaţia de astăzi nu va rămâne fără ecou în rândul decidenţilor politici

Costin (BNS): Sunt convins că manifestaţia de astăzi nu va rămâne fără ecou în rândul decidenţilor politici

Manifestaţia organizată miercuri de Blocul Naţional Sindical nu va rămâne fără ecou în rândul decidenţilor politici, dar este nevoie de investiţii în sectoare precum cel de energie sau agricol, susţine preşedintele organizaţiei, Dumitru Costin.

"Sunt convins că manifestaţia de astăzi nu va rămâne fără ecou în rândul decidenţilor politici. Probabil că în zilele următoare veţi vedea şi vom vedea cu toţii măcar un prim set de măsuri care să vizeze atenuarea şocurilor preţului, criza energiei, criza alimentară, însă vreau să spun de pe acum, şi acesta este un mesaj pe care îl comunic către toţi cei din zona politică: Guvern, Parlament. Nu vor fi suficiente doar măsuri prin care cheltuim bani. Vom spulbera probabil, că am auzit o cifra vehiculată, circa 14 miliarde de lei pe măsuri pentru ajutorarea cetăţenilor. Dacă nu avem o prioritate majoră în a investi în energie, în producţia de energie, în creşterea capacităţii de extracţie a gazelor naturale, dacă nu vom găsi soluţii rapid pentru a tempera creşterile de preţuri la benzină, motorină, dacă nu vom regândi întreaga Politică Agricolă a României, nu e posibil ca în 2022 o ţară care are un potenţial agricol formidabil să fie dependentă de importuri. Ni se atrage atenţia constant asupra a ceea ce urmează să vină, criza alimentară mondială şi noi stăm şi venim cu măsuri care înseamnă risipă de bani. Trebuie să regândim tot pentru că trebuie să dăm înainte de toate securitate alimentară poporului român", a declarat, pentru AGERPRES, Dumitru Costin.

Reprezentanţi din toate cele 35 de federaţii sindicale afiliate la BNS, atât din sectorul privat cât şi din sistemul bugetar, au protestat miercuri, cerând adoptarea unor măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice şi sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic şi social. Protestul a început la ora 11:00 în faţa Guvernului, unde participanţii au scandat diferite lozinci, au suflat în vuvuzele şi au dat cu fumigene.

În jurul orei 12:00, aceştia au plecat în marş, pe Calea Victoriei, înspre Palatul Parlamentului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…