Costinești a devenit cea mai căutată stațiune pentru Paște și 1 Mai. Tarifele au ajuns chiar mai mari ca în Mamaia VIDEO

Costinești a devenit cea mai căutată stațiune pentru Paște și 1 Mai. Tarifele au ajuns chiar mai mari ca în Mamaia VIDEO

Stațiunea Costinești este vedeta vacanțelor de Paște și 1 Mai din acest an, deși tarifele de cazare sunt mai mari ca în Mamaia.

Obeliscul din Costinești

Românii au ales ca destinație de Paște și 1 Mai Costineștiul, supranumită „Stațiunea Tineretului“. Cele mai multe locuri de cazare, din cele 30.000 declarate în mod oficial, sunt deja ocupate, deși o cameră se închiriază cu minimum 650 de lei pe noapte.

Hotelul nostru le oferă piscină încălzită, saună, jacuzzi, un mic dejun fabulos care începe de dimineață și se termină la prânz. Noi dispunem de 51 de camere duble, o să le umplem pe toate”, a declarat Adrian Mazilu, managerul unui hotel din Costinești, pentru Știrile PRO TV.

De 1 Mai, în Costinești, vor fi deschise și discotecile .

În anii '70-'80, Costineştiul nu dormea niciodată. Concerte de plajă, festivaluri de rock, folk, jazz, întreceri, concursuri de miss, dans de dimineaţa până a doua zi la răsăritul soarelui sunt numai câteva dintre evenimentele care atrăgeau vară de vară tinerii din România şi de peste hotare. Era singurul loc unde discotecile se închideau la răsăritul soarelui, unde postul Radio Vacanţa transmitea în direct şi unde toţi erau egali. Nu banii din buzunar făceau legea, ci doar spiritul de distracţie şi de aventură.

Tot ceea ce a mai rămas din Costineştiul de altădată este Obeliscul. Din păcate, nu mai este cel original, primul fiind distrus de inundaţiile din vara anului 2005.

La fel de aglomerată va fi și faimoasa Vama Veche . La agențiile de turism și pe siteurile de profil au rămas puține oferte pentru vacanța de 1 Mai. Peste 50% dintre cazările din Vamă au fost deja rezervate, iar prețurile pentru o noapte de cazare variază între 320 și 520 de lei.

Pentru prima dată, stațiunea Mamaia a devenit mai accesibilă față de sudul litoralului. „Mai avem rezervări încă din luna decembrie a anului 2022, suntem la grad de ocupare de 100% pe câte 4-5 nopți, în schimb mai avem locuri libere de Paște”, a spus Bogdan Lotreanu, managerul unui hotel din Mamaia la Știrile PRO TV.

De ce a ajuns Mamaia pustie în vârf de sezon

În ultimii ani, staţiunea Mamaia a supravieţuit doar din turismul de weekend, însă principiul după care s-au ghidat agenţii economici „lasă că merge şi aşa“ nu mai funcţionează din acest an. Cândva perlă a litoralului românesc, Mamaia este acum abandonată de turişti, de investitori şi de autorităţi.

În iulie anul trecut , Mamaia era aproape pustie. Constantin Dumitraşcu, fost şef al Agenţiei de Turism Mamaia, este de părere că Mamaia nu mai este staţiune, ci cartierul de nord-est al Constanţei. Din punctul său de vedere, problemele au început în anii 2000, când hotelierii au ales să se bazeze pe turiştii de weekend. „Am avut o discuţie cu doi proprietari de hoteluri şi le-am propus să le aduc nordici şi ştiţi ce mi-au răspuns? «Să ştii că eu nu ţin hotelul deschis pentru 50 de nordici, eu îi prefer pe cei de weekend. Deschid hotelul vineri de dimineaţă şi îl închid luni. Îmi acopăr cheltuielile pentru că îi rad pe cei din Bucureşti». Dar iată că nu merge totul la infinit“, mărturiseşte el, care spune că era de aşteptat să se întâmple asta din moment ce hotelierii au preţuri mai ridicate pentru sfârşitul de săptămână, semn că se bazează mult pe acest profit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...