Costul atacurilor cu rachete efectuate luni de armata rusă

Costul atacurilor cu rachete efectuate luni de armata rusă

Armata rusă a lansat luni asupra Ucrainei rachete și drone iraniene în valoare de până la 700 de milioane de dolari americani, estimează ediția ucraineană a revistei economice „Forbes”.

Bloc din Kiev distrus în urma unui atac rusesc FOTO Shutterstock

Potrivit informațiilor disponibile până luni, ora 17.00, armata rusă a vizat în acea zi teritoriul ucrainean cu 84 de rachete de croazieră și 24 de drone de tip Shahed-136. Sistemele de apărare ale Ucrainei au reușit să doboare 43 de rachete și 13 drone. Cel puțin 19 persoane au fost ucise și 105 rănite în urma acestor atacuri.

„Forbes” estimează costul rachetelor și dronelor folosite de ruși luni împotriva Ucraina la o valoare cuprinsă între 400 și 700 de milioane de dolari, un calcul care poate varia în funcție de noile informații disponibile.

Calculul pleacă de la ipoteza că majoritatea rachetelor lansate au fost rachetele „scumpe și foarte precise”, incluzând sistemele K-101, Kh-555, Kalibr, S-300 și Tornado-S.

„Forbes” mai menționează că Rusia a atacat până acum Ucraina cu 1.300 de rachete în valoare de circa 7,5 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro