Costul enorm al încoronării regelui Charles. Cine plătește factura și câți bani va pierde, luni, economia britanică

Costul enorm al încoronării regelui Charles. Cine plătește factura și câți bani va pierde, luni, economia britanică

Încoronarea regelui Charles al III-lea îi va costa destul de mult pe contribuabilii britanici. Palatul Buckingham nu a dezvăluit costurile evenimentului, însă se estimează că ceremonia de încoronare va costa între 50 și 100 de milioane de lire sterline, relatează Page Six.

Evenimentul este finanțat de guvernul britanic. Profimedia (Arhivă)

Încoronarea, prima din ultimii 70 de ani, are loc sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey . De asemenea, la Castelul Windsor va avea loc un concert, iar printre artiștii care vor cânta se numără Katy Perry și Lionel Richie.

Ziua de luni, 8 mai, a fost proclamată sărbătoare națională în cinstea evenimentului, care se estimează că va costa economia britanică încă 1,36 miliarde de lire sterline în pierderi de productivitate, conform CNBC.

Se pare că evenimentul este finanțat de guvernul britanic, Palatul Buckingham contribuind cu o sumă nedivulgată.

Conform unui sondaj YouGov , care a fost realizat în luna aprilie, 51% dintre britanicii care au răspuns susțin că încoronarea nu ar trebui să fie finanțată de guvern.

La ceremonie vor participa 2.000 de invitați, iar prințul Harry va fi prezent, de asemenea, la eveniment.

Palatul Buckingham are plăcerea de a confirma că Ducele de Sussex va participa la Serviciul de Încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai”. Meghan Markle va lipsi de la ceremonie pentru a sta în California cu cei doi copii ai lor: prințul Archie și prințesa Lilibet.

Prințul Harry a aterizat vineri la Londra și se va întoarce la Los Angeles la două ore după eveniment pentru a ajunge la timp la petrecerea de ziua fiului său.

Fratele său, prințul William, are un rol important în cadrul ceremoniei, întrucât va depune jurământul de credință față de regele Charles.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…