Costurile găzduirii Cupei Mondiale de Fotbal 2018 în Rusia au crescut cu încă 600 de milioane de dolari

Costurile găzduirii Cupei Mondiale de Fotbal 2018 în Rusia au crescut cu încă 600 de milioane de dolari

Autoritățile ruse au declarat, marți, că găzduirea Cupei Mondiale de Fotbal din 2018 va costa cu 600 de milioane de dolari mai mult decât se preconiza, aceasta fiind a doua majorare anunțată în acest an, informează AP.

Deocamdată, nu există nicio explicație din partea organizatorilor în privința acestei ultime majorări, care este anunțată într-un decret guvernamental semnat marți de prim-ministrul Dmitri Medvedev. În decret se precizează doar că acele costuri pentru găzduirea turneului internațional de fotbal au crescut cu 34,5 miliarde ruble (600 milioane de de dolari) până la 678 miliarde ruble (11,8 miliarde de dolari).

Din suma totală, 57,6% sau 390,2 miliarde ruble (6,7 miliarde de dolari) ar urma să vină de la bugetul federal, urmând ca alte 91,9 miliarde ruble (1,5 miliarde de dolari) să vină de la guvernele regionale și 195,8 miliarde ruble (3,4 miliarde de dolari) de la companii private sau de stat.

Rusia va găzdui Cupa Mondială de fotbal în perioada 14 iunie — 15 iulie 2018. Un număr de 32 de echipe vor juca în 11 orașe (Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Nizhny Novgorod, Rostov-on-Don, Samara, Saransk, Sochi, Volgograd și Ekaterinburg), iar partidele ar urma să fie urmărite de zeci de mii de fani.

Precedenta ediție a CM, găzduită de Brazilia în 2014, a costat aproximativ 15 miliarde de dolari, în timp ce Africa de Sud a cheltuit trei miliarde de dolari pentru a găzdui CM din 2010.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…