COTAR: Legea co-voiajării va duce la fraude fiscale și activități neautorizate

COTAR: Legea co-voiajării va duce la fraude fiscale și activități neautorizate

Proiectul de lege care permite co-voiajarea, prin care șoferii pot împărți costul călătoriilor cu alți pasageri, va determina desfășurarea de activități neautorizate și fraude fiscale, potrivit unui comunicat al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), remis, luni, AGERPRES.

"Eu sper că domnul deputat Lucian Șova (inițiatorul proiectului — n.r.) a avut parte de o perioadă de rătăcire sau depresie pre-electorală, iar acest proiect de lege este rodul acestei stări delicate, de care domnia sa, probabil, a avut parte. A legifera o activitate de transport care nu se desfășoară cu titlu gratuit, fără licență de transport și evazionistă, însă, organizată printr-o platformă electronică, este o veritabilă invitație la "ciubucăreală", a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, citat în comunicat.

Potrivit transportatorilor, acest proiect legislativ își propune să legifereze în mod organizat activitățile evazioniste de transport persoane.

"Îi recomand domnului deputat PSD Lucian Șova să își retragă în următoarele zile acest proiect de lege evazionist și să prezinte scuze publice celor peste 85.000 de persoane care lucrează în mod direct în domeniul transportului de persoane din România și familiilor acestora afectate, care însumat reprezintă peste 350.000 persoane, în caz contrar COTAR va reveni la momentul potrivit cu acțiuni de protest, pentru a fi siguri că astfel de inițiatori de legi corupte să aibă acces în Parlamentul României, după data de 11 decembrie, doar în calitate de simpli vizitatori", a mai declarat președintele COTAR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...