Covasna: 14 pacienţi cu COVID-19, internaţi în prezent la Spitalul Judeţean; un pacient, externat

Un număr de 14 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 sunt în prezent internaţi la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, dintre care 7 sunt cadre medicale, a declarat, miercuri, conducerea instituţiei.

Potrivit directorului medical, dr. Roşu Mátyás, doi dintre pacienţi prezintă semne de pneumonie, iar ceilalţi au o stare clinică bună.

De asemenea, la secţia de Boli Infecţioase sunt internate 5 persoane suspecte de COVID-19.

Conducerea instituţiei a anunţat, totodată, că primul pacient vindecat a fost externat din spital miercuri dimineaţă.

"Astăzi avem 14 pacienţi confirmaţi, printre care şi colegi de ai noştri din personalul sanitar (...), avem cinci suspecţi de COVID-19 şi un pacient externat", a declarat directorul medical.

Primele persoane din judeţul Covasna confirmate cu COVID-19 au fost un bărbat şi o femeie din staţiunea Covasna, care s-au întors pe 8 martie dintr-o călătorie în Italia.

La scurt timp, autorităţile au anunţat că testele de coronavirus au ieşit pozitive în cazul a două femei care au intrat în contact cu aceştia.

Cazurile 5 şi 6 au fost un bărbat şi o femeie din Sfântu Gheorghe care au revenit din Franţa şi au stat în autoizolare.

În data de 22 martie, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a confirmat că unul dintre angajaţii instituţiei a fost diagnosticat cu COVID-19, drept urmare au intrat în carantină secţiile Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri.

Ulterior, alte patru cadre medicale care lucrau în aceste secţii au fost diagnosticate cu COVID-19 şi internate în spital.

Autorităţile au demarat imediat o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care au intrat în contact cu personalul medical şi ar fi putut contacta virusul.

În data de 26 martie şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a intrat în carantină, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient.

În aceeaşi zi a fost anunţat pozitiv şi testul unui alt pacient cu simptome suspecte, care nu a informat personalul că s-a întors din străinătate, acestea fiind, până pe 1 aprilie, ultimele cazuri de infectare cu noul coronavirus din judeţul Covasna anunţate oficial de autorităţi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I