Covasna: Aproape o sută de persoane, în a doua zi de proteste la Sfântu Gheorghe

Covasna: Aproape o sută de persoane, în a doua zi de proteste la Sfântu Gheorghe

Aproape o sută de persoane din municipiul Sfântu Gheorghe au participat joi, după-amiază, la o acțiune de protest, exprimându-și, astfel, solidaritatea cu miile de cetățeni din țară care și-au manifestat în ultimele zile, în stradă, nemulțumirea față de Ordonanța de urgență a Guvernului privind modificarea Codurilor penale și proiectul de lege privind grațierea.

Protestul a avut loc în fața sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe, unde manifestanții au afișat pancarte cu diverse mesaje în limbile română și maghiară, printre care "Jos Guvernul de penali", "Când și secuilor le pasă...", "Refuz acest abuz", etc.

Mitingul nu a fost autorizat, participanții organizându-se pe o rețea de socializare, sub genericul "Protest pentru democrație și justiție în România".

După aproximativ o oră, mare parte dintre aceștia au plecat, spunând că se vor întoarce în jurul orei 18,00, ora la care, inițial, ar fi trebuit să se încheie protestul, conform propunerii lansate pe internet.

Aceasta este cea de-a doua zi de proteste la Sfântu Gheorghe, după mitingul de miercuri seară din fața sediului Prefecturii, care a început cu aproape 300 de manifestanți și s-a încheiat, după aproximativ două ore, cu un număr aproape dublu.

Ei au scandat lozinci anti PSD și antiguvernamentale și au purtat pancarte pe care scria, printre altele: "Rușine", "Jos hoții", "DNA să vină să vă ia", "În democrație hoții stau la pușcărie", "Guvernul — grup infracțional organizat", "Noaptea, ca hoții", "Liber la furat", "Ne-ați mâncat trecutul, ne salvăm viitorul", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "De hoți ne-am săturat, vrem un stat curat", "Keep calm, dar nu ceda".

Ambele proteste s-au desfășurat în mod pașnic, fără incidente.

AGERPRES/(A — autor: Oana Mălina Negrea, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!