Covasna: Bărbatul cu coronavirus va fi transportat la Cluj; soţia, internată cu o zi înainte

Covasna: Bărbatul cu coronavirus va fi transportat la Cluj; soţia, internată cu o zi înainte

Bărbatul din Covasna depistat pozitiv pentru coronavirus va fi transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, unde soţia sa a fost internată miercuri, după confirmarea diagnosticului de către Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

"S-a confirmat al doilea caz în judeţul Covasna. Este soţul doamnei din Covasna şi este transportat la Cluj", a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului, Iulian Todor.

Cei doi soţi, ambii în vârstă de 53 de ani, au venit din Trentino, Italia, pe data de 8 martie şi s-au izolat la domiciliu.

Miercuri seară, după confirmarea diagnosticului, femeia a fost transportată şi internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

La scurt timp, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu această familie şi, potrivit Prefecturii, au fost depistate trei persoane, cărora li s-au recoltat probe şi au fost trimise spre analiză la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov.

Prefectura a precizat că în acest moment, în judeţul Covasna se află în carantină patru persoane şi 83 sunt izolate la domiciliu, faţă de 66, câte erau în ziua precedentă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi seară că la nivel naţional s-au confirmat până în prezent 59 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. AGERPRES/(A-autor:Oana Mălina Negrea, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...