Covasna: O femeie de 160 de kilograme a născut un bebeluş sănătos la Spitalul Judeţean, asistată de 6 medici

Covasna: O femeie de 160 de kilograme a născut un bebeluş sănătos la Spitalul Judeţean, asistată de 6 medici

O femeie în greutate de 160 de kilograme din judeţul Covasna a născut, prin cezariană, un copil sănătos cu ajutorul medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, informează conducerea instituţiei.

Potrivit sursei citate, intervenţia a fost una foarte dificilă, din cauza faptului că pacienta este supraponderală şi suferă şi de alte boli, printre care diabet zaharat şi hipotiroidie, însă aceasta a decurs fără complicaţii.

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind formată din 14 medici şi cadre medicale.

Atât mama, cât şi bebeluşul, care s-a născut cu o greutate de 4.710 grame şi 59 centimetri lungime, au fost externaţi din spital.

"Intervenţia, care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a fost una foarte dificilă din cauza faptului că pacienta în vârstă de 32 de ani suferă de obezitate de gradul III, însă a decurs fără complicaţii, iar bebeluşul şi mămica au putut fi externaţi după 6 zile, ambii având o stare bună de sănătate. Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind necesară prezenţa a 3 medici primari obstetricieni-ginecologi, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog şi alte 8 cadre auxiliare (asistente, moaşe, infirmiere)", se arată într-un comunicat de presă, remis marţi AGERPRES.

Potrivit şefului Secţiei de Ostetrică-Gineccologie, dr. Andras Pal, acesta a fost unul dintre cele mai dificile cazuri soluţionate.

"Este o premieră pentru secţia de Obstetrică-Ginecologie a spitalului nostru şi suntem mândri de faptul că am putut rezolva fără complicaţii un asemenea caz dificil. O naştere prin cezariană nu înseamnă doar participarea a doi medici, ci necesită implicarea unei echipe întregi. Îi felicit pe colegii mei pentru munca depusă şi ne bucurăm că atât bebeluşul cât şi mămica au părăsit spitalul într-o stare bună de sănătate", a declarat dr. Andras Pal.

Femeia nu se află la prima naştere, aceasta mai având încă doi copii. AGERPRES / (AS - autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...