Covasna: Percheziţii într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals în contracte de consultanţă

Covasna: Percheziţii într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals în contracte de consultanţă

Sfântu Gheorghe, 28 apr /Agerpres/ - Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna au efectuat, miercuri, percheziţii la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, fals material în înscrisuri şi uz de fals în contracte de consultanţă.

Potrivit IJP Covasna, faptele cercetate constau în "inducerea în eroare a unor persoane fizice şi/sau juridice prin falsificarea unor înscrisuri subsecvente unor contracte de consultanţă pentru obţinerea unor fonduri/accesarea unor măsuri de sprijin finanţate din fonduri publice", prejudiciul estimat fiind de aproximativ 240.000 de lei.

În total, au fost efectuate trei percheziţii, două la sediile unor persoane juridice şi una la domiciliul unei persoane fizice, în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate infracţiuni de înşelăciune, fals material în înscrisuri şi uz de fals.

Poliţia precizează că în 9 martie a mai fost desfăşurată o acţiune similară, în acelaşi context, la acea dată fiind efectuate două percheziţii domiciliare.

Acţiunile au fost derulate, sub coordonarea unui procuror, de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul unei echipe din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi doi tehnicieni criminalişti, cu suport tehnic al Biroului Operaţiuni Speciale Covasna. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție