COVID-19: Cazurile de tineri infectaţi cu varianta Delta, în creştere în Marea Britanie

COVID-19: Cazurile de tineri infectaţi cu varianta Delta, în creştere în Marea Britanie

Cazurile de infectare cu varianta Delta a coronavirsului au înregistrat o creştere de 79% în Marea Britanie într-o săptămână, a anunţat vineri Public Health England (PHE), relatează dpa.

Dr. Jenny Harries, director executiv al UK Health Security Agency, a declarat că în Marea Britanie creşterea a apărut în rândul persoanelor tinere. Mulţi dintre tineri au fost îndemnaţi să se vaccineze, întrucât acum oricine are vârsta de 18 ani şi peste se poate vaccina.

Numărul spitalizărilor a crescut, iar majoritatea celor care au nevoie de tratament nu erau vaccinaţi.

Datele arată că 75.953 de cazurile de infectare cu varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 au fost înregistrate în Marea Britanie - dintre care 33.630 în ultima săptămâna. Din cele 75.953, aproximativ 70.856 au fost în Anglia, 4.659 în Scoţia, 254 în Irlanda de Nord şi 184 în Ţara Galilor.

Cele mai recente date arată că 99% din cazurile confirmate de coronavirus din toată ţara sunt cauzate de varianta Delta.

''Cazurile cresc rapid în toată ţara şi varianta Delta este acum dominantă'', a precizat dr. Harries. ''Creşterea este în primul rând la grupele de vârstă mai mică, din care o mare parte nu erau vaccinaţi, dar sunt acum chemaţi să fie vaccinaţi'', a menţionat sursa citată.

''Cele mai recente cifre ale Biroului de Statistici Naţionale (ONS) arată că aproximativ una din 520 de persoane din gospodăriile private din Anglia a avut COVID-19 în săptămâna care s-a încheiat pe 12 iunie.

Între timp, 806 persoane din Anglia au fost internate cu varianta Delta începând cu 14 iunie, cu 423 mai multe faţă de săptămâna precedentă, conform datelor PHE.

Dintre cele 806 persoane spitalizate, 527 (65%) nu au fost vaccinate, 135 (17%) erau la mai mult de 21 de zile după prima lor doză de vaccin şi 84 (10%) erau la mai mult de 14 zile după a doua doză.

Începând cu 14 iunie, în Anglia au fost înregistrate 73 de decese ale unor persoane care au fost confirmate ca având varianta Delta şi care au murit în termen de 28 de zile zile de la un test pozitiv.

Din acest număr, 34 (47%) erau nevaccinate, 10 (14%) erau la mai mult de 21 de zile după prima lor doză de vaccin şi 26 (36%) erau la mai mult de 14 zile după a doua doză de vaccin.

''Este încurajator să vezi că spitalizările şi decesele nu cresc în acelaşi ritm, dar vom continua să monitorizăm atent'', a afirmat dr. Harries. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa