COVID-19/ANIS face apel la companiile IT mai puţin afectate să achite taxele şi impozitele datorate bugetului de stat

COVID-19/ANIS face apel la companiile IT mai puţin afectate să achite taxele şi impozitele datorate bugetului de stat

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) lansează un apel comunităţii de business mai puţin afectate de criza COVID-19 să se implice în gestionarea situaţiei prezente, prin achitarea la timp a taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

"Prin urmare, companiile membre ANIS ar trebui să fie în fruntea acestui efort, îndeplinindu-şi obligaţiile financiare ca un gest de solidaritate. În acest mod, companiile vor susţine punerea în aplicare a măsurilor adoptate de Guvern şi relansarea economiei naţionale, asigurând cash flow-ul necesar. În această perioadă dificilă, numeroase sectoare economice sunt puternic afectate de reducerea şi, în unele cazuri, sistarea activităţii, ceea ce a determinat şi scăderea semnificativă a sumelor colectate la bugetul de stat în luna martie, iar perspectiva se va menţine şi în luna aprilie. Pentru susţinerea industriilor afectate de criza COVID-19 şi a iniţiativelor Guvernului de a împiedica economia să intre pe o pantă descendentă, ANIS face apel la companiile de IT, sector în care problema lichidităţilor nu este la fel de acută, să se asigure că impozitele datorate bugetului de stat sunt achitate la timp", susţin reprezentanţii ANIS, într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare, ANIS va continua să lucreze alături de membrii Guvernului pentru identificarea celor mai potrivite măsuri de a răspunde la provocările societăţii şi ale mediul de afaceri.

Înfiinţată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT româneşti şi sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

În cadrul Asociaţiei sunt reunite atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, cu peste 38.000 de angajaţi.

Veniturile anuale cumulate ale membrilor ANIS depăşesc 2,5 miliarde de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...