Cozi lungi la punctele de trecere a frontierei moldo-române. Explicația polițiștilor de frontieră

Cozi lungi la punctele de trecere a frontierei moldo-române. Explicația polițiștilor de frontieră

În punctele de trecere a frontierei Leușeni-Albița și Sculeni-Sculeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova, sunt cozi imense de mașini, iar polițiștii de frontieră susțin că aglomerația este generată de moldovenii care pleacă în vacanță sau revin la locurile de muncă din Europa.

Două puncte de trecere a frontierei moldo-române sunt aglomerate. FOTO:T.ME./POLITIADEFRONTIERA/4537

Angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) au anunțat că două din cele șapte puncte de trecere a frontierei moldo-române sunt aglomerate.

,,Stimați călători, dacă alegeți să traversați frontiera moldo-română, vă comunicăm că la această oră se înregistrează trafic intensiv în PTF Leușeni și PTF Sculeni. Aglomerată este direcția ieșire din R. Moldova”, au menționat aceștia.

Conducerea instituției afirmă că a întreprins mai multe acțiuni pentru a remedia problema din vămi.

,,În acest sens, activitatea angajaților este în regim sporit, cu aplicarea măsurilor speciale de fluidizare a traficului. Suntem mai mulți în prima linie de control și aplicată procedura "Revers" - fluxul de mașini direcționat pe benzile de circulație opusă”, au mai informat.

De asemenea, recomandă călătorilor să aleagă și alte puncte de trecere a frontierei pentru a scapă de aglomerație.

,,Totodată, vă informăm că se trece rapid și degajat prin punctele de trecere din proximitate: Costești și Cahul. Vă recomandăm să alegeți aceste PTF-uri!”, au punctat polițiștii de frontieră.

În perioada 26 decembrie 2022-1 ianuarie 2023, IGPF a înregistrat de 329. 281 de traversări ale hotarului, iar cea mai solicitată frontieră a fost cea cu România. Mai exact, mai mult de jumătate, adică 55 % de treceri frontaliere au fost înregistrate în cadrul punctelor de trecere a frontierei moldo-române. 29% au fost semnalate în punctele de trecere moldo-ucrainene și celelalte 16% în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”