Cozmin Gușă, AUDIAT la DNA în dosarul lui Orban!/Da, m-am ÎNTÂLNIT cu Orban!

Cozmin Gușă, AUDIAT la DNA în dosarul lui Orban!/Da, m-am ÎNTÂLNIT cu Orban!

Cozmin Gușă, acționar majoritar al Realitatea Media, a ajuns în această dimineață la DNA, pentru a fi audiat în dosarul lui Ludovic Orban.

UPDATE 12.03 La iesirea de la DNA, Cozmin Gusa a repetat ca Realitatea TV "nu a cerut, nu i s-a oferit" bani.

Gusa declarat ca a avut o discutie cu Orban in jurul datei de 20 martie, care a fost publica si la care au participat si alte persoane, in care i-a spus liberalului ca ar avea sansa a doua.

Actionarul Realitatea a adaugat ca nu intelege ce a fost in mintea lui liberalului in acest caz si ca "fost un eveniment nefericit din cariera lui Orban (...), regret ce i s-a intamplat".

Gusa s-a folosit de ocazie pentru a critica legea potrivit carei prezenta politicenilor nu face contra cost, fiind achitate doar costurile de productie.  

„Am fost chemat ca martor în dosarul domnului Orban de către doamna procuror Claudia Roşu”, a spus Cozmin Guşă, la intrarea în DNA.

"Nici n-am cerut, nici nu mi s-a oferit, nici nu m-am intalnit", a spus actionarul Realitatea despre Ludovic Orban, acuzat de procurori ca a pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro ce urmau sa ajunga la dou televiziuni.

"E de datoria celor de la DNA sa elucideze, probabil in timpul campaniei electorale", a spus Gusa, adaugand ca "mass-media care nu are treaba cu asta trebuie disculpata".

Intrebat de jurnalisti ce ar fi putut sa spuna Orban despre el, Gusa a raspuns ca "nu avea ce sa spuna altceva decat ca am fost amici si contracandidati", facand astfel referire la alegerile pentru Primaria Capitalei din 2008.

El a adaugat ca s-a ajuns la situatia achetata de DNA "dintr-un soi de disperare a candidatului", "pentru ca nu a fost sprijinit de liderii partidului".

La ieșirea de la DNA, Cozmin Gușă a făcut următoarele declarații.

„ Poate că acest caz Ludovic Orban o să-i învețe pe politicieni despre cele două mari restanțe pe care le au, respectiv legea finanțării partidelor politice de care n-au avut grijă și respectiv felul în care își bat joc de televiziuni în timpul campaniei. Vă reamintesc că televiziunile private sunt obligate să presteze pe gratis și pentru toți candidații, în condițiile în care asta nu înseamnă economie de piață. Partidele au un produs, care se numește candidat, pe care ne obligă să-l promovăm gratuit, ei câștigând mereu din acest lucru. Poate se gândesc ca televiziunile private să fie plătite de către candidații partidelor sau de către candidații independenți care doresc să-și facă vizibile sau de înțeles strategiile pe care le au pentru cetățeni. Așa cum este acum, nu-i corect, pentru că printre acești candidați, produsele partidelor, se află foarte multe rebuturi, după cum prea bine știți, pe care noi suntem obligați pe gratis și în condiții egale pentru toți să-i promovăm. Lucru care nu-i corect. Deci aceste două lucruri dacă s-ar învăța de la clasa politică, în urma acestui scandal, finanțarea corectă și transparentă a partidelor, respectiv tratamentul corect al televiziunilor și nu demonizarea televiziunilor, care sunt instituții care se țin cu bani mulți, greu pentru telespectatori și în interesul cetățeanului

Nici un angajat sau moderator de la Realitatea nu a putut să vorbească. A existat și o dispoziție internă pe care am dat-o în urmă cu ceva vreme, ca toate discuțiile care se fac cu partidele să se facă de la nivel de președinte sau mandatarul financiar al partidului, respectiv directorul de publicitate de la Realitatea. Așa că moderatorii sau jurnaliștii nu aveau ce să discute cu candidații. Dacă au venit candidați în această perioadă nu m-am interesat. Ei au fost trimiși la șeful partidului lor pentru ca să se centralizeze această colaborare, pentru că altfel se ajunge la fel de fel de suspiciuni și la cazuri nefericite.

Eu am fost citat ca reprezentant de la Realitatea”, a spus Cozmin Gușă la ieșirea de la DNA.

Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

DNA a anunțat că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Ludovic Orban.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale.

„Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, susțin procurorii.

Știre în curs de actualizare.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...